21 de desembre de 2016

CAKE'S POP'S


Aquests cake's pop's són ben bé el resultat d'un fracàs! però benvingut perquè vam poder fer aquests Cake'spop's que estan súper bons!! i ja tenia ganes de fer-ne un dia...
La primera intenció era tenir una bona caixa de galetes de gingebre, però la massa no va quedar prou compacta, ni posant-la hores a la nevera va agafar cos..., potser vaig posar-hi massa melassa, que era novetat..., total que vaig estirar la massa i la vaig coure sensera, resultat un galeton de nassos! i va pujar una mica massa i tot. Així que la vaig tallar en quadradets i la veritat és que feien goig! i de gust boníssim! Però què fer-ne? n'hi havia moltes...doncs de les puntes i les més lletges van acabar triturades per a fer aquest cake's pop's.
Els cake's pop's els podem fer amb qualsevol pa de pessic, magdalenes, galetes...que tinguem, queden molt divertits i estan ben bons!!

BONES FESTES !! AMB DESITJOS DE SALUT I PAU PER A TOTHOM !!
  
CAKE'S POP'S
Ingredients
300 g de pa de pessic, magdalenes...
150 g de formatge mascarpone (o formatge cremós)
200 g de xocolata especial postres, 50%-70%
Perles, fideus, estrelles de sucre per a decorar
Pals de brotxeta
Preparació
Triturem el pa de pessic, magdalenes..., ho posem en un bol gran junt amb el formatge i barregem bé, primer costa una mica però al final aconseguireu fer-ne una bola. Reserveu-la a la nevera durant una hora, o més, per a que agafi més consistència.
Només us quedarà fer-ne boles més o menys de la mateixa mida i no massa grans i fondre la xocolata.
Suquem la punta de cada brotxeta amb xocolata la clavem a les boles i les cobrim completament amb xocolata, boca avall les fem girant per a traure'n l'excés.
Només ens quedarà decorar-los al nostre gust.
Com ara no fa calor no cal tenir-los a la nevera, a temperatura ambient també seran més bons.

19 de desembre de 2016

PAVLOVA DE CAPUTXINO

Quines postres més bones vam fer ahir!!! Us ben recomano aquesta Pavlova!, amb una textura molt cruixent per fora i tova per dins, una passada de bona!, ben bé el gust és de caputxino! Si no sou de cafè, proveu-la perquè el gust és molt suau i en conjunt segur que us agrada!
Avui anem per feina, no li calen gaires paraules...
PAVLOVA DE CAPUTXINO
Ingredients
4 clares d'ou (ous grossos)
250 g de sucre llustre
4 culleradetes de cafè instantani en pols (mida cullera de cafè plena)
2 culleradetes de maizena
1 culleradeta de vinagre de vi blanc
Pessic de sal
300 ml de nata per muntar (35% MG)
Cacau en pols 
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
Preparem una safata de forn amb paper sulfurat en el què haurem marcat un cercle d'uns 23 cm. Reservem
En un bol barregem el sucre llustre, el cafè instantani en pols i el pessic de sal.
En el recipient metàl·lic del robot de cuina muntem les clares d'ou, quan ja es formin pics hi anem afegint la barreja de sucre-cafè-sal a poc a poc i sense deixa de batre (si podeu graduar la velocitat abaixeu-la mentre afegiu el sucre per a que no us quedi tot emblanquinat...). 
Quan tinguem una merenga de color cru homogeni hi afegim la maizena i el vinagre, batem per a integrar-ho i ja tindrem a punt la merenga.
Aboquem la merenga dins del cercle dibuixat i amb una espàtula mirem que quedi uniforme i per un igual , no la feu arribar exacta als 23 cm perquè quan es cogui s'eixampla una mica.
L'enfornem de seguida, abaixem  la temperatura a 150º  i coem durant 1 hora. 
Apaguem el forn i la deixem dins tota la nit. 
Amb compte traiem el paper i col·loquem a la safata de presentació. Encara que es trenqui una mica per fora és normal... ja que queda molt cruixent.
Muntem la nata amb una mica de sucre (opcional). Reservem a la nevera.
A l'hora de servir-la repartim la nata per sobre de forma irregular i amb l'ajuda d'un colador repartim cacau en pols per sobre.



12 de desembre de 2016

BRAÇ DE GITANO DE CREMA

Aquest braç de gitano va ser la inspiració per a confeccionar un martell... si, si ...el martell de Sant Eloi (1 de desembre) que devia als dos que tenim a casa! Aquest any no vaig tenir temps de fer-los-hi i em sabia força greu! Però aquest braç-martell va quedar prou convincent ...i sobretot estava boníssim! ells però van riure molt.... de l'invent!
BRAÇ DE GITANO DE CREMA
Ingredients per la crema
2 ous
125 g de sucre
80 g de maizena
1/2 l de llet
Pell de llimona
Branca de canyella
Ingredients per la planxa de pa de pessic
100 g de farina
100 g de sucre
3 ous
Pessic de sal
Preparació de la crema
Bullim la llet amb la pell de llimona i la branca de canyella. Deixem infusionar i també per a que perdi una mica de temperatura. En un bol batem els ous, afegim el sucre i batem bé per a que es desfaci , aboquem la maizena i la integrem bé, amb batedor de mà va prou bé. Aboquem la llet colada a aquesta barreja i barregem bé, colem i posem a foc mig remenant sense parar, de seguida anirà espessint, apagueu el foc i continueu remenant, tapeu amb fil a pell (toca a toca) per evitar que es faci una capa dura a sobre, deixem refredar i reservem a la nevera.
Fem la planxa del braç
Batem els ous amb el sucre fins a tenir una barreja escumosa i blanquinosa, hi afegim la farina tamisada i la sal, amb una espàtula i amb moviments envoltants anem integrant la farina, vigilant que no perdi volum.
Tenim una safata de forn preparada amb paper sulfurat, hi aboquem la barreja, amb una espàtula repartim bé la massa, ha de tenir un gruix aproximat de 1/2 cm.
Coem durant 10 minuts a 180º, forn preescalfat.
Desemmotllem en calent, l'aboquem damunt d'un drap humit, jo dono la volta a la planxa per a que em quedi la part fosca a dins, l'enrotllem i deixem refredar, d'aquesta manera mantindrà la forma i no se'ns trencarà. Només ens queda farcir-lo bé i enrotllar el braç.
Per a presentar-lo l'empolvorem amb sucre llustre.

Seguidors