30 de gener de 2016

TARONJA CONFITADA


El pastís de pastanaga últim, porta taronja confitada i jo no en tenia... o no n'hi posava o en confitava... doncs sense pensar-m'ho massa estaven al foc fent xup xup...i com en va sobrar la tinc a la nevera en un taper ben tapada a punt per a qualsevol moment...! 
Aquesta setmana mengem taronges molt bones! Taronges nostres , boníssimes! acabades de collir i en poques hores te les porten a casa, un luxe! Repetirem!! 
TARONJA CONFITADA
Ingredients
3 taronges
350 g de sucre
200 ml d'aigua
Preparació
Rentem molt bé les taronges, les freguem amb un rasparllet i les eixuguem. Amb un bon ganivet que talli bé fem rodanxes de 1/2 cm aproximadament.
En un cassó posem l'aigua i el sucre, quan bomenci a bullir hi afegim les rodanxes de taronja, amb compte. Deixem coure a foc baix durant una hora o fins que estiguin tobes i brillants.
Apaguem el foc,  traiem les rodanxes i les posem a escòrrer damunt una reixeta, a sota la reixeta poseu paper sulforat per a que les gotes que caiguin de la taronja no empastifin la taula o marbre.
Si us ha quedat almìvar guardeu-lo en un pot a la nevera, podreu aromatitzar coques, magdalenes...
Si desfeu xocolata podeu sucar una punta de cada rodanxa i a llepar-vos els dits!!! què bones!

Font: blogs.cuina.cat.pebrotsverds







25 de gener de 2016

PASTÍS DE PASTANAGA

Aquest cap de setmana a Isona vam celebrar la festa del nostre Patró, Sant Sebastià. Com cada any es va fer festa grossa a la Posa, un dia de retrobaments, gent que fa temps no has vist, petons, abraçades, salutacions, i com no, un bon dinar en família! 
Al menú d'aquest any hi hem afegit un tast de calçots, bé, jo més que un tast..., i com van tenir molt d'èxit crec que l'any vinent repetirem! Per a les postres, aquest pastís de pastanaga, que vam trobar boníssim i la galeta de xocolata que vaig publicar dies enrere, aquí, que també va ser tot un èxit !
El pastís de pastanaga, carrot cake, és una de les receptes que vam fer a la classe que la Gemma del blog "la cuina de casa" " donava a l'escola de cuina Mireia Carbó, i com s'havia de posar en pràctica,  vaig tenir clar fer-lo per a aquesta diada i compartir-lo amb la gent. Va ser una classe genial! aprofito per animar-vos a fer-ne alguna amb la Gemma, és bona professora!! i l'escola de la Mireia és super xula i qui ja coneix la Mireia sap que té l'èxit assegurat del resultat, us deixo l'enllaç! aquí
PASTÍS DE PASTANAGA (CARROT CAKE)
Ingredients 
(motlle de 24 cm)
150 de sucre moreno
50g de sucre blanc
4 ous (a temperatura ambient)
200g de mantega pomada
300g de pastanaga (ratllada o picada emb picadora)
100 g de taronja confitada
100g de coco ratllat
250g de farina
16g d'impulsor (tipus Royal)
1 pessic de canyella
1 pessic de clau en pols (aportació meva)
1 pessic de sal
Pell de taronja ratllada
Preparació:
Pelar les pastanagues i picar-les amb un robot de cuina, o ratlades. Reservar
Picar la taronja confitada amb un robot de cuina. Reservar
Amb varetes elèctriques (amb la kitchenAid primer a vel. baixa i anem pujant fins a mitja5-6) barrejar la mantega i els sucres. Afegir els ous, la taronja confitada, el coco i la pell de taronja.  A continuació afegir la pastanaga picada i barrejar molt bé, augmentar una mica la velocitat. Per últim afegir la farina, l'impulsor, la sal i les espècies. És una massa bastant espessa, al principi sembla que la massa sigui massa seca, però poc a poc agafa humitat, tot i que queda una massa densa.
Abocar dins un motlle engreixat i enfarinat, encamisat que se'n diu..., i només ens falta coure'l al forn 50 minuts a 170º, amb el forn preescalfat prèviament.
Deixem refredar una mica desemmotllem i posem damunt d'una reixeta, deixar refredar.
Quan estigui ben fred, sinó no ens quedarà bé, tallar longitudinalment en dos (tres) pisos.
Amb l'ajut d'una màniga pastissera, farcir amb cobertura de formatge i decorar la part de sobre al nostre gust.
Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Cobertura de formatge
Ingredients:
100g de mantega pomada
250 de sucre en pols
500g de formatge tipus philadelphia, a temperatura ambient
Colorant en pasta taronja
Preparació
Amb les varetes elèctriques barrejar la mantega i el sucre fins que tinguem una crema ben fina i homogènia. Afegir el formatge i seguir batent fins que s'integri bé. Afegim una mica de colorant i barregem, n'anem afegint fins a tenir el color desitjat.
Ha de quedar una crema brillant, fina i homogènia.

Classe amb la Gemma a l'escola de cuina de la Mireia Carbó



20 de gener de 2016

CABELL D'ÀNGEL


Fa temps que tenia una carbassa per a fer cabell d'àngel i no trobava el moment, i com és millor que no sigui tendra, ha de ser d'un any per l'altre, allà estava esperant... fins ahir que li va arribar el moment... Sempre el feia de manera tradicional, AQUÍ , però aquesta vegada l'he fet amb la Thermomix, que no les tenia totes..., de vegades he fet alguna cosa amb la TMX que la textura no m'acaba de convèncer,  però he de dir-vos que queda super bé, m'ha agradat molt, així que s'ha acabat el remenar!!
CABELL D'ÀNGEL
Ingredients
1 carbassa
1 kg de polpa de carbassa
700 g de sucre 
Branca de canyella
Pell de llimona
Pell de taronja
Pots de tanca hermètica
Elaboració
Rentem i eixuguem bé la carbassa. La partim per la meitat, compte que té la pell dura. La posem a la safata del forn i coem a 180º durant uns 40 minuts. Això farà que s'estovi una mica i serà més fàcil desfilar-la. Deixem refredar una mica. Amb l'ajuda d'una forquilla traiem totes les llavors i separem la polpa de la pell, si ens ajudem amb una cullera no costa gens. Ara haurem d'anar desfilant la polpa, amb una forquilla va molt bé, sinó amb els dits.
Escorrem la polpa, la pesem i l'aboquem dins el got de la TMX.
Aquestes quantitats són per a 1 kg de polpa. Afegim la resta d'ingredients. Traiem el cubilete de la tapa i hi  posem l'escorredor de la TMX, que com té forats, l'aigua s'evaporarà  i s'anirà caramel·litzant.
Programem 30 minuts, varoma, vel. cullera (o 1), gir a l'esquerra.
Acabat el temps, destapem i deixem que perdi temperatura.
Tornem a programar el mateix, deixem refredar una mica i repetim, però aquesta vegada anem mirant la confitura i quan la tinguem al nostre gust ja la podem traure.
L'aboquem en un bol i omplim els pots esterilitzats. Per a fer el buit els podem bullir durant 15 minuts, coberts d'aigua, o bé posar-los boca avall.

 
Font: adaptada a la de Rosa Ardà


12 de gener de 2016

FLAM DE TORRÓ DE XIXONA

Si us han sobrat torrons i no sabeu què fer-ne, us proposo fer aquest flam, però si no us n'ha sobrat també queda recomanat!! ... encara podeu comprar-ne una barreta i fer-lo!, nosaltres el vam trobar boníssim!
De receptes n'hi ha moltes, però aquesta és fàcil de fer i amb uns ingredients que segur tenim al rebost...!, la vaig veure al bloc de l'Eva, Cuinant entre llibres , que si el visiteu, segur que més d'una recepta us emporteu!
Ja fa dies, bé, l'any passat ... la Glòria del bloc No tot són postres... a la cuina, No tot són postres...a la cuina, va organitzar una gastrotrobada fantàstica per la Conca de Barberà. Vam assistir a una classe magistral del pastisser David Ferrer, de la pastisseria Ferrer, després vam visitar i fer un tastet al Celler Carles Andreu de la mà d'en Bernat Andreu, i vam acabar dinant al Molí del Mallol de Montblanc, aixecant-nos de la taula a les 18:00h !!!, en resum,  un dia Fantàstic i amb molt bona companyia. si voleu veure la crònica de la trobada la trobareu a l'enllaç que us he deixat del blog de laGlòria .
Doncs bé, els carquinyolis amb els què vam acompanyar el flam són de la Pastisseria Ferrer, el punt cruixent per a arrodonir les postres!
FLAM DE TORRÓ DE XIXONA
Ingredients
150 g de torró de Xixona
500 ml de llet (sencera, semi, ...)
5 ous grans
4 c/s de sucre
Caramel líquid
Elaboració
Fem el caramel (sucre+gotes d'aigua) i repartim a les flameres. Reservem
Esmicolem el torró i el posem junt amb la llet i el sucre en el bol de la batedora i batem molt bé fins ha tenir una barreja líquida. Batem els ous i els aboquem tot colant-los a la barreja anterior, barregem bé i omplim les flameres reservades. Coem al forn al bany maria, a uns 180º durant uns 40 minuts, anem comprovant per saber si els tenim al punt, penseu que quan es refreden acaben de quallar. Si ho fem en una flamera gran trigarà més estona. Si veieu que de sobre és torren massa podem tapar-los amb paper d'alumini.
Deixem refredar a temperatura ambient i reservem a la nevera.
*c/s= cullera sopera

4 de gener de 2016

TORRÓ DE XOCOLATA CRUIXENT

Aquest és el torró del que quan ets petit t'agrada i  no en vols cap altre... !, desprès canvies perquè n'hi ha de més bons...però tot i així si la xocolata és bona, aquest és un torró que té molt d'èxit! El vaig fer amb xocolata del 50% de cacau perquè a casa hi ha a qui la negra no li agrada gaire.
De receptes n'hi ha moltes, i segur que totes bones, però no volia que fos molt greixós i vaig optar per a substituir el llard, que normalment es posa, per oli d'oliva, i  també hi he posat un polsim de sal, per a potenciar-ne el gust, segons diuen els bons xocolaters!
Amb els millors desitjos per al 2016, esperem que els Reis Mags d'Orient...,  us portin, ens portin,  moltes coses bones!
TORRÓ DE XOCOLATA CRUIXENT
Ingredients
170 g de xocolata amb llet
85 g de xocolata 50%
50 g d'oli d'oliva
75 g d'arròs inflat de xocolata
Pessic de sal
Motlle
Elaboració
En un cassó posem les xocolates tallades a trossos i l'oli, fonem al bany maria, remenant per a que s'integri tot i obtinguem una crema fina i brillant. Retirem del foc i deixem que perdi temperatura, fins a uns 40º, amb aquesta precaució l'arròs es mantindrà cruixent. Aboquem l'arròs inflat a la xocolata i el polsim de sal, remenem bé i aboquem en el motlle, si voleu assegurar que es desemmotlli fàcilment folreu-lo amb paper film. Omplim el motlle i donem uns cops per a que quedi tot ell ple, sense forats, a mida que doneu copets podreu omplir una mica més. Deixem refredar a temperatura ambient i després reservem a la nevera. Desemmotllem, tallem a gaudir de mossegades cruixents!!

Seguidors