21 de desembre de 2015

MOUSSE DE TONYINA

Fa uns dies vaig preparar aquesta mousse de tonyina per anar obrint boca mentre esperàvem la raclette que un company de feina ens preparava! un dinar de luxe amb bona companyia!
Com va agradar molt em van demanar la recepta,  i aquí la teniu, ara us toca treballar una mica, només una mica perquè és super fàcil! Segur que prepareu una bona tapa per l'aperitiu, tan bona, que us felicitaran!! 
No se si tindrem ocasió de publicar res més aquests dies, anem apurats de temps... per això ja us desitgem molt bones festes, que tingueu molta salut i que sigueu molt, molt feliços!!
                                  BON NADAL      BON ANY

MOUSSE DE TONYINA
Ingredients
3 llaunes de tonyina amb oli (360 g un cop escorreguda)
3 c/s de tomàquet triturat fregit
3 c/s de maionesa
9 palets de surimi (palets de cranc)
Unes gotes de salsa Perrins
3 ous 
Sal i pebre
Per acompanyar
Maionesa
Salsa romesco
Galetes crackers o torradetes
Elaboració
Escorrem bé la tonyina de l'oli
En el bol de la batedora posem la tonyina i la resta d'ingredients, triturem bé fins a tenir una textura fina, salpebrem al gust.
En un motlle engreixat (pintem amb una mica d'oli, si es de silicona no caldrà) apte per al microones, aboquem la barreja. Podem fer-ho en un motlle gran o bé amb glaçoneres rodones de forma que ens quedaran mitges circumferències individuals, uns bombons com podreu veure en l'enllaç d'on he tret la recepta).
Coem en el microones a màxima potència 2 minuts, jo al ser un sencer vaig necessitar 4-5 minuts, si són individuals amb 2 minuts n'hi haurà prou. Punxem per a comprovar que esta totalment quallat.
Deixem refredar i reservem a la nevera tapat amb film fins l'hora de servir.
Per a acompanyar-lo fem una salsa amb maionesa i unes cullerades de romesco, al nostre gust.
c/s= cullera sopera




14 de desembre de 2015

ROSCOS DE VI


Els "Roscos de vi" a casa sempre han agradat molt! si algun dolç Nadalenc es menjaven els meus fills era aquest... ara però ja ni en compro... Però vaig veure aquesta recepta i em va picar la curiositat...i aquí el teniu! i bons ho eren, força encertada la recepta! Total que n'he de fer perquè van agradar...! també és un bon detall per a portar si aneu de convidats, ben embolicats i empaquetats quedareu molt bé!
ROSCOS DE VI
Ingredients
150 g de farina de rebosteria
50 g de llard a temperatura ambient
30 g de sucre llustre
60 ml de vi dolç (o blanc, moscatell, oporto...)
15 g de llavors de sèsam
1 c/p d'anís en gra
Pell de 1/2  llimona ratllada
Sucre llustre per a arrebossar-los
Elaboració
Primer hem de torrar la farina i el sèsam, tant podem fer-ho al forn o en una paella, ha de quedar d'un color torradet, però vigileu que no es cremi. aboquem en una safata i deixem refredar del tot, podem fer-ho el dia abans. En una paella al foc trigarà uns 15 minuts, al forn a 130º de 20 a 25 minuts.
Preescalfem el forn a 180º
Tamisem la farina en un bol, les llavors de sèsam es quedaran al tamís, però afegiu-les a la farina tamisada, incorporem el sucre, la pell de llimona ratllada, l'anís, que aixafarem una mica per a que doni més gust i deixi anar la seva aroma.
A continuació afegim el llard i barregem aixafant-lo amb una espàtula, costa una mica, ajudeu-vos també amb una mà, però no l'amasseu gaire, quedarà una consistència arenosa. Seguim incorporant el vi i amassem bé, fem una bola, la tapem amb fils i deixem reposar uns 15 minuts a la nevera.
Estirem la massa entre dos papers especial per a forn, deixant un gruix d'un cm. de gruix.
Tallem els roscos amb un talla-pastes de 3cm de diàmetre, el forat del mig el podem fer amb un altre tallador o amb el de traure el cor de les pomes. Els anem posant a la safata de forn folrada amb paper especial de forn. Coem a 180º durant 15 minuts. Deixem refredar una mica i amb una espàtula els anem posant damunt d'una reixeta, amb compte perquè es trenquen fàcilment.
Quan siguin freds els arrebossem amb sucre llustre i reservem en un recipient que tanqui hermèticament.

Recepta del blog Dulces bocados
c/p= cullera de postre

7 de desembre de 2015

XOCOFLAM


La companya del blog Cuinant , d'on he tret la recepta l'anomena "Chocoflan", tret del llibre "Recetas de la Felicidad", i diu que és màgica..., li vaig veure no fa gaires dies i intrigada per si realment es produïa la màgia què explicava, aquí el teniu, i comprovada la màgia... El truc no el se pas...deu ser qüestió de física, de densitats... però real! Això portser m'ho explica el company bloguer Òscar de Decuina.net, li he de preguntar. En coure's s'inverteixen l'ordre de les dues capes... la massa del pastís de xocolata, que posem primer en el motlle, puja! i la massa del flam que posem damunt de la massa de xocolata, baixa!!... resultat, quan desemmotllem, tenim com a base el pastís de xocolata i coronat amb el flam!!! Màgia !! a Banda de la curiositat, està molt bo!! El pastís de xocolata super gustós i humit i el flam amb una textura una mica més consistent que el flam convencional, però fi, gustós...la combinació excel·lent!!, un plaer que fa feliç... fent honors al llibre...
XOCOFLAM
Ingredients
Pastís de xocolata
100 g de xocolata negra (55% de cacau)
150 g de mantega
3 ous
150 g de sucre
100 g de farina
25 g de cacau pur en pols (Valor)
1 c/c de llevat (tipus Royal)
Un pessic de sal
Flam
200 ml de llet
200 g de llet condensada
100 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
2 ous
Cobertura
100 g de xocolata negra (55% de cacau)
100 g de nata per a muntat
25 g de mantega
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º, dins posem una safata amb aigua, penseu que hi hem de posar el motlle on farem el pastís, perquè es cou al bany maria.
Comencem preparant el pastís de xocolata. Fonem la xocolata amb la mantega, al bany maria o al microones, remenem per a que quedi una crema homogènia. Reservem
En un bol posem els ous amb el sucre i muntem fins a tenir una crema blanquinosa (jo ho vaig fer amb la KA, je,je...). A poc a poc anem afegint la crema de xocolata, i un pessic de sal (que ja haurà perdut temperatura), quan estigui ben integrada tamisem la farina amb el llevat i el cacau en pols i ho afegim a la barreja anterior, a velocitat baixa, o amb una espàtula vigilant que no perdi volum. Aboquem aquesta barreja en el motlle prèviament engreixat i reservem.
Ara toca fer el flam, en un bol gran posem tots el ingredients i amb batedor elèctric barregem molt bé fins a tenir una crema fina i homogènia. Aboquem aquesta barreja al motlle, damunt de la massa del pastís.
Col·loquem el motlle ple dins la safata amb aigua que tenim dins el forn i coem durant 1 hora. Traiem del forn i deixem refredar a temperatura ambient, desprès el reservem a la nevera.
Ens quedarà preparar el bany de xocolata, en un bol posem la xocolata i la nata i escalfem, al microones o al bany maria, remenem bé fins que s'integri molt bé, afegim la mantega i remenem, ens quedarà una crema fina i brillant.
Desemmotllem el pastís, passem un ganivet fi per tot el voltant del motlle, costarà una mica que desemmotlli (al menys a mi em va passar...) però desprès cau bé. El posem damunt una reixeta, a sota posem un plat.
Aboquem la crema de xocolata per sobre, quan encara està calenta, així es repartirà molt bé, quedant ben llisa,pel voltant poden acabar de repartir-la amb una espàtula. La que caurà en el plat de sota la reixeta la podem aprofitat per a una altra ocasió (tot i que no en sobra massa...)
Reservem a la nevera.


c/c= cullera de cafè
* el motlle que no sigui dels que s'obren per a desemmotllar, perquè com s'ha de coure al bany maria sempre hi pot entrar aigua


1 de desembre de 2015

SUPER GALETA DE CACAUET I XOCOLATA SENSE FORN

Com aquest cap de setmana no he preparat les postres, he tirat del rebost..., cosa que va molt bé tenir-hi en reserva alguna coseta pendent per a publicar. 
Vaig preparar aquesta llaminadura pel meu sant... ,ja fa uns quants dies... , pels companys de feina, junt amb una coca de pasta de full amb xocolata, tot molt xocolater! Van llepar-se els dits amb aquesta galeta gegant!! I queda molt vistosa, tot i que les fotos fetes a corre-cuita no són massa bones que diguem.
Vaig veure el vídeo pel facebook i em va encantar! i aquí la teniu!
No sabia quin nom donar-li...al final queda aquest!
Ingredients
200 g de galetes tipus Digestive
120 g de crema de cacauet
70 g de mantega fosa
200 g de xocolata 50-70%
30 g de crema de cacauet
Motlle quadrat de 20x20 cm
Elaboració
Triturem les galetes amb el robot de cuina que tingueu, afegiu-hi la crema de cacauet (90 g) i la mantega fosa.
Folreu el motlle amb paper especial per al forn, aboqueu-hi la barreja de galeta i repartiu bé per a tota la base, ajudeu-vos d'una cullera o espàtula, procurant que quedi el mateix gruix a tota la base. Reserveu a la nevera
En un casso posem la xocolata trossejada amb els 30 g de crema de cacauet que ens queden, desfer-ho al bany maria tot remenant per a que s'integri bé.
Aboquem la xocolata en el motlle i repartim bé, allisem amb una espàtula.
Escalfem dues o tres cullerades de mantega de cacauet, la repartim per sobre de la xocolata i amb el mànec d'una cullera barregem per a que quedi el dibuix, que com veieu queda molt bonic i cada vegada serà diferent!
Deixem a la nevera com a mínim dues hores.


Seguidors