26 d’octubre de 2015

PASTÍS DE XOCOLATA I MALTESERS

Aquest gran pastís va ser per a una gran persona...la meva filla Laura, aquest any ha estat una celebració ben especial... ha tingut ajuda per bufar... el seu petit Joan (6 mesets)... una personeta que ens alegra tots els saraos i com no, és el centre de la família, tot gira al seu voltant !! què us he d'explicar... 
Ja feia temps que tenia aquest pastís en ment... i per fi  m'he tret el cuquet! queda un senyor pastís, molt vistós i no us enganyaré pas... contundent i calòric...o sigui que amb un tallet de no res n'hi ha prou. Amb tota la raó la xef  Lorreine Pascale, de qui és la recepta, l'anomena Tarta toma tarta...
Aquesta setmana toca fer panellets!!!Si no n'heu fet mai, animeu-vos! us deixo enllaços on trobareu receptes ben fàcils! Segur que els de casa us felicitaran i la butxaca us ho agrairà...
PASTÍS DE XOCOLATA I MALTESERS
Ingredients
Pa de pessic
3 motlles iguals, van molt bé d'un sol ús, d'alumini
150g de mantega (a temperatura ambient)
250 g de sucre llustre
150 g de farina de rebosteria
125 g de crema agra (si no en trobeu feu aquesta quantitat de iogurt amb una c/s de suc de llimona, ben batut)
4 ous mitjans (a temperatura ambient)
50 g de cacau en pols (tipus Valor)
1 c/c de llevat (tipus Royal)
Pessic de sal
1/2 beina de vainilla o unes gotes d'extracte de vainilla
Buttercream
100 g de xocolata negra (70% cacau)
550 g de sucre llustre
250 g de mantega (a temperatura ambient)
2 cullerades d'aigua tèbia.
Per a decorar-lo
4 x 135g  boses de Maltesers de xocolata negra, amb llet o blanca, segons ens agradi.
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º. engreixem els motlles amb una mica de mantega i empolsimen amb farina, retirem l'excés de farina.
En un bol gran posem tots els ingredients i barregem molt bé amb una batedora elèctrica, fins a tenir una barreja fina i homogènia. Ho podeu fer amb manualment, us costarà una mica més...
Repartim la barreja en els tres motlles, jo vaig pesar el total de barreja i dividir per 3, per a fossin iguals. Van quedar molt bé.
Coem a 180º durant 25-30 minuts, els punxem per saber si ja estan cuits.
Els traien del forn, deixem refredar una mica, desemmotllem i deixem refredar bé, damunt d'una reixeta.
Quan ja els tinguem ben freds (es poden fer el dia abans i deixar el muntatge pel l'endemà)
Fem la crema de mantega.
Tallem la xocolata i la desfem al bany maria, a mi m'agrada més, (també ho podeu fer al microones, però vigileu perquè es crema fàcilment). La deixem temperar (no us despisteu com m'ha passat a mi... que me'n vaig oblidar...si, si,...quin disgust vaig tenir)
Tamisem el sucre llustre en un bol, afegim la mantega i l'aigua i amb batedora elèctrica  batem fins a tenir una crema fina. a continuació hi afegim poc a poc la xocolata sense deixar de batre fins que s'hagi integrat completament. (aquest pas me'l vaig menjar...)(però ho vam solucionar fent una ganache de xocolata suau per a posar damunt de cada tallet...) Va quedar bo! 
posem un pa de pessic de base, repartim per sobre crema de mantega, damunt un altre, més crema de mantega i tapem a l'últim, acabem de repartir per sobre i per tot el voltant del pastís (3 pisos). Si teniu una pala per a poder posar-lo a la safata de presentació us anirà molt bé, sinó com bonament pugueu...Un cop el tenim a la safata anem enganxant els Maltesers, laterals i dalt, com més alineats i sense deixar espais, millor quedarà a la vista.

* c/s  cullera sopera
* c/p cullera de postres




20 d’octubre de 2015

CREMA DE CARBASSÓ


Aquest més la Mercè, organitzadora Del blog al plat,  ens ha proposat remenar el blog pebre i xocolata, cosa que hem fet amb molt de gust! la primera intenció va ser triar una recepta dolça, ja sabeu que al blog publico majoritàriament dolços..., però el temps se m'ha tirat a sobre i al final he triat aquesta crema, aprofitant que tinc carbassó de l'hort (no del meu... ja m'agradaria!), i ens la vam menjar ahir per sopar!
 Està molt bona!!, suau, fina, cremosa... l'ou li dona el toc de gràcia!! 
Aquestes cremes són sanes, nutritives, i molt bones! i per desengreixar-nos són ideals... la propera entrada serà més potent... així que aquesta crema va molt bé per a compensar...!
CREMA DE CARBASSÓ
Ingredients
2-3 carbassons
1 ceba (jo he posat porro)
1 patata mitjana
30 g d'oli d'oliva verge
400 g d'aigua o brou (la quantitat és aproximada, depenent si la voleu més o menys espessa)
3 formatgets
Sal i pebre
Salsa Soja (opcional, jo no n'he posat)
Preparació
En el got de la Thermomix posem el porro (o ceba) net i tallat i 30 g d'oli, triturem 5 segons a vel. 5.
amb l'espàtula fem baixar el porro de les parets del got, i programem 7 minuts, varoma, vel. 1
Rentem i tallem el carbassó i la patata. Reservem
Quan tenim fet el sofregit hi afegim el carabassó, la patata, l'aigua i la sal (només cal que cobreixi les verdures) i programem 20 minuts, varoma, vel. 1. Comprovem si tenim la verdura cuita, si cal podem coure uns minuts més. Afegim els formatgets i el pebre i triturem 2 minuts, vel. progressiva 5-10.
Si no ens el mengem de seguida, el deixem refredar i reservem tapat a la nevera.
El podem servir amb un ou poché per a cadascú i un raig d'oli d'oliva verge.
* per fer l'ou poché: posseu un pot amb aigua a bullir, mentre tant talleu un tros de paper film, posem unes gotes d'oli, obrim l'ou i l'aboquem al mig del film, el tanquem i quan l'aigua bulli amb una cullera donem unes voltes i hi posem l'ou embolicat, també podem posar-lo directament , sense embolicar-lo amb film, deixem coure 3 minuts. Els traiem del film i posem damunt la crema.
* Podeu triturar-la amb el robot de cuina que tingueu, pimer...feu-la que està súper bona!
                                             
     

13 d’octubre de 2015

FLAM DE CAFÈ


Sense pensar-ho... dos entrades seguides de flam!!! ens agraden molt ... però la veritat que no hi vaig caure. I com la culpa sempre és d'algú..., en aquesta ocasió la tenen la Trini de Siall i la Leo d'Isona...que em van regalar ous, dels bons, i el primer que vaig pensar ahir va ser fer un bon flam!. 
Són unes postres, els flams, molt fàcils de preparar , molt versàtils i acostumen a agradar tothom! Pel blog n'hi ha uns quants... !
De la recepta original he modificat la quantitat de cafè soluble, em va semblar que 50 g, com posava la recepta, era molt, i vaig encertar... amb 25 g va quedar un flam de cafè super gustós, cafè, cafè! el vam acompanyar amb una mica de nata muntada, que el va acabar d'arrodonir ! 
Molt bo! si sou cafeters proveu-lo!
FLAM DE CAFÈ
Ingredients
1 l de llet (en el meu cas semi)
25 g de cafè soluble
200 g de sucre
8 ous
Pell de llimona (sense part blanca)
Pel caramel
100 g de sucre
3 cullerades d'aigua i unes gotes de suc de llimona
Elaboració
Primer farem el caramel posant el sucre , l'aigua i les gotes de llimona en una paella, a foc mig i sense remenar fins que el sucre es desfaci i agafi color de caramel, vigileu que no se us cremi i a no cremar-vos...El repartim en els motlles o motlle.
En un cassó posem la llet i la pell de llimona i escalfem. Mentre en un bol barregem bé els ous, el sucre i el cafè soluble, aboquem la barreja a la llet calenta tot remenant per a que no qualli l'ou, deixem coure dos o tres minuts sense deixar de remenar, traiem del foc i repartim a cada motlle. Coem al forn, al bany maria, durant 1 hora, comproveu si ja està cuit punxant-lo, heu de traure l'agulla neta.
Un cop està cuit el deixem refredar i reservem a la nevera fins a l'hora de servir-lo.

* per a desemmotllar bé els flams primer farem una mica de pressió a tot el voltant amb una cullera, l'aboquem en el plat i amb la punta d'un ganivet ajudem a que entri una mica d'aire, veureu que bé baixa el flam!




5 d’octubre de 2015

FLAM DE FORMATGE SENSE FORN


Unes postres molt fàcils, un flam de formatge lleuger, que no necessita forn, gustós, suau, i molt, molt bo!
El vam arrodonir amb una mica de gelat de vainilla amb nous de Macadàmia, gerds i una fulleta de menta.
Anem per feina... us deixo la recepta i animeu-vos a fer-lo!
FLAM DE FORMATGE SENSE FORN
Ingredients
450 ml de llet (en el meu cas semi-descremada)
90 g de sucre
1 sobre i mig de quallada en pols (tipus Royal)
200 g de formatge cremós, o formatgets (podem posar fins a 300g)
Pel motlle
75-100g de sucre
Unes gotes de llimona o d'aigua
6 motlles individuals (els de flam van perfecte) 
Preparació
Primer farem el caramel, en una paella posem el sucre i les gotes de llimona o aigua, a foc mig i sense remenar deixem que el sucre es vagi desfent i agafant un color morró, de caramel, vigileu perquè de seguida es crema i llavor amargaria en lloc de donar bon gust. El repartim pel fons dels motlles i una mica pels laterals i els reservem.
Preparem el flam posant en el got de la Thermomix tots els ingredients i programem 10 minuts, temperatura 90º, vel. 4.
Repartim la barreja en els motlles, deixem refredar i posem a la nevera tapats amb film, durant al menys tres hores, si ho feu el dia abans millor, perquè ha de quallar.
A l'hora de servir els desemmotllem i decorem al nostre gust.
Per a desemmotllar-lo, que no costa, podem passar un ganivet fi pel voltant i fer entrar una mica d'aire, amb la punta mateix del ganivet, tot abocant-lo en el plat, surt fàcilment.
Sense la Tmx no l'he fet, però si tritureu tots el ingredients i els poseu en un cassó i coeu a foc mig o baix, sense que bulli, i remenant, ha d'anar igualment bé.

* font: blog Velocidad cuchara

Seguidors