29 de juny de 2015

ESCUMA FREDA DE GERDS I MÓRES


Per aquest diumenge calorós unes postres fresques, boníssimes, ràpides i fàcils de fer. Es preparen en 3 minuts, per tant millor fer-les al moment perquè és com un gelat, una textura de gelat cremós! Si ens en sobra es pot congelar, a la nevera no aguanta massa, un dia com a molt, perquè perdrà volum i consistència.
Podem fer-ho amb diferents fruites, gerd, maduixes, cireres, fruites que no portin massa aigua...
ESCUMA FREDA DE GERDS I MORES
Ingredients
200 g de gerds congelats
100 g de móres congelades
80 g de sucre
2 clares d’ou
2 c/p de suc de llimona
Preparació
En el got de la Thermomix, que ha d'estar ben sec, hi posem el sucre, polvoritzar 10 segons, vel. 6-7-10
Afegim els gerds i les móres congelades i el suc de llimona, programem 30 segons a vel. 5-7. Amb l'espàtula fem baixar les restes de la paret del got.
Col·loquem la papallona, afegim les 2 clares i batem 3 minuts, vel. 3 i 1/2, fins que tinguem una merenga ben consistent. 

Repartim en copes i servim!
* c/p : cullera de postres

Font: llibre de la Thermomix, adaptada al meu gust...

22 de juny de 2015

RED VELVET CAKE

Aquesta recepta és una de les motles que podem trobar en molts i diferents blogs... les receptes van que volen!! Vaig triar aquesta, no em digueu per què! d'aquest blog,  To be Gourmet , que la va traure del llibre de Martha Stewart, ja veieu, ara ha anat a parar a comacasa-res...
Bé, tenia curiositat per aquest pastís tan anomenat, us pastís d'un vermell avellutat intents, un clàssic d'EEUU i que es va popularitzar el 1989 gràcies a la pel·lícula "Magnolias de acero". Hem va agradar aquesta recepta perquè en lloc de mantega portava oli d'oliva, el resultat ha estat més que positiu!!! ens ha agradat moltíssim!! i té un color força atractiu!! un vermell intents que contrasta amb el blanc del frosting, farcit i cobertura.
RED VELVET CAKE
Ingredients
250 g de farina (jo vaig posar especial rebosteria)
30g de cacao pur en pols (Valor)
100 g de sucre
250 g d'oli d'oliva
2 ous L (jo 3 M)
1 c/c de sal
1c/c d'extracte de vainilla
1 c/c de colorant vermell en pasta
250  g de buttermilk (si no en trobeu feu: 250ml de llet 1 c/s llimona, dixar 10')
2 c/p de bicarbonat
2 c/cc de vinagre
Frosting
500 g de formatge cremós (tipus Philadelphia)
100 g de formatge de cabra suau
80 g de sucre llustre
Preparació
Si no trobem buttermilk el fem afegint a 250 ml de llet una cullerada sopera de suc de llimona i deixem reposar 10 minuts, quedarà la llet tallada que és el que necessitem.
En un bol barregem la farina amb el cacau en pols i reservem.
En un bol gran batem bé l'oli amb el sucre i un a un afegim els ous i batem, a continuació afegim el colorant, la sal i l'extracte de vainilla i batem molt bé.
Ara hem d'incorporar la barreja de farina i cacau i el buttermilk alternativament i poc a poc, comencem i acabem afegint barreja de farina+cacau.
Per últim barregem el vinagre i el bicarbonat, ho remenem i afegim a la massa, batem de nou tot i aboquem en un motlle engreixar i enfarinat.
Coem a 180º durant 40 minuts, comprovem el punt punxant-lo i traiem l'agulla seca.
El desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Podem preparar el frosting i reservar-lo a la nevera tapat.
El muntatge podem fer-lo més tard o poc abans de servir.
Muntatge
Amb la lira, si no en teniu amb un ganivet de serra que talli bé i sigui llarg, dividim el pastís en tres parts.
Per a que us quedi la part de sobre ben plana, gireu el pa de pessic, feu servir la base que es plana com a part de sobre.
Repartim la crema de formatge per tota la base, tapem amb l'altra paret, repartim crema de formatge i tapem, ara només ens queda repartir per a tota la superfície la crema de formatge i reservar a la nevera fins a l'hora de servir.
c/c: cullera de cafè
c/s: cullera sopera
c/p: cullera de postre

19 de juny de 2015

CLAFOUTIS DE FIGUES


L'amfitriona d'aquest mes de la cita mensual "del blog al plat" és l'organitzadora de la cita! la Mercè, del blog Destapant cassoles. Amb molt de gust hem remenat el seu blog i com que justament havia comprat figues, que m'agraden molt, ho vaig tenir clar al veure-li aquest clafoutis de figa. Molt bo! però quan sigui la temporada de les nostres figues segur que ho serà més!!
Si voleu fer coca per Sant Joan, us deixo alguna proposta de les que hem fet,

Bona revetlla!! Felicitats als Joan, Joanes...

CLAFOUTIS DE FIGUES
Ingredients
125 ml de llet
75 g de sucre
60 g de mantega 
2 ous
100g de farina d'ametlla
60 g de farina 
2 c/p de llevat químic (tipus Royal)
pessic de sal
5-6 figues
Elaboració
Barregem la llet, sucre, mantega (fosa) i ous per aquest ordre, hi afegim la farina d'ametlla poc a poc i acabem amb la farina, el llevat i el pessic de sal, tamisats.
Aboquem la barreja en un motlle engreixat i enfarinat (traiem l'excés de farina (per a aquestes quantitats un de 18 cm).
Rentem les figues (jo no les vaig pelar) i les tallem per la meitat, les col·loquem damunt la massa al nostre gust. Com aquestes figues no són massa dolces, vaig posar una mica de sucre per sobre.
Enfornem durant 30 minuts (segons motlle, quantitats, forn) a 180º, forn preescalfat.
Deixem refredar i desemmotllem, deixem refredar damunt una reixeta.






17 de juny de 2015

MELMELADA DE CIRERES / CIRERES EN ALMÍVAR


             


 Aquesta setmana tard però entrada doble...o triple... i va de cireres! Hem d'aprofitat la curta temporada de les cireres, curta perquè m'agraden molt, són un vici si en tinc un plat a prop...
En almívar no se com resultaran, no n'he fet mai, però vaig pensar que potser quedarien bé, encara que el color segur que el perden perquè ja veig que l'almívar té color de cirera, però bé, s'ha de veure'n el resultat! Les he fet seguint els mateixos passos que faig amb el préssec en almívar, que queda espectacular de bo, fort i gustosíssim.
I la melmelada està més que  provada, per tant garantit el resultat!! Però, a tenir en compte, com més bones siguin les cireres més bona serà la melmelada! Ja en tenim uns quants pots preparats per a l'hivern... espero que hi arribin!
El que porta més temps en aquestes preparacions es treure el pinyol de les cireres, més a baix us deixo dues fotos perquè mireu què fàcil és... i sense cap maquineta!
CIRERES EN ALMÍVAR
Ingredients
1/2 kg de cireres (textura forta)
Sucre
Aigua mineral
Pots de vidre hermètics (esterilitzats)
Preparació
Rentem i traiem els pinyols a les cireres.  En els pots nets i esterilitzats posem una capa de cireres, dues cullerades de sucre i cobrim d'aigua, repetim fins que tinguem el pot ple. El tapem ben fort, anem omplin tots els pots.
Omplim d'aigua una olla alta i la posem al foc, quan arrenqui el bull hi posem els pots separats entre ells, i deixem que bullin 10 minuts. L'aigua els ha de cobrir. Passat el temps, traiem els pots, compte amb les cremades...i els deixem refredar, quan són ben freds els reservem en lloc sec i fosc.
MELMELADA DE CIRERES
Ingredients
Cireres
Sucre
Suc d'una llimona
Pots de vidre hermètics (esterilitzats)
Elaboració
Rentem i traiem els pinyols a les cireres, les pesem i passem a la cassola on farem la melmelada. Hi afegim el sucre, la meitat del pes que tinguem de cireres, i el suc de la llimona. Remenem una mica i deixem reposar al menys dues hores, també podem deixar-ho macerar tota la nit.
Coem a foc mig, remenant de tant en tant, hem d'anar escumant de tant en tant. Com que les cireres eren grans, quan va començar a espessir vaig triturar-ho una mica, podeu fer-ho al vostre gust, segons us agradi la textura. A partir d'aquí s'ha de remenar sovint per evitar que s'enganxi. Quan la tenim espessa segons el gust, omplim els pots, en calent, els tapem bé i els posem en una olla amb aigua bullent i que els cobreixi, els fem bullir durant 10-15 minuts, per tal de fer el buit. Hi ha qui per a fer el buit, un cop emplenats i ben tapats, no els bull, els posa cap per a ball fins a que estan freds.
PER TRAURE EL PINYOL DE LES CIRERES
Queden senceres, perfectes!!
Amb aquesta melmelada i un iogurt la Fageda, un berenar 10!!
    


12 de juny de 2015

GRANADA MALLORQUINA D'ALBERGÍNIES


De tant en tant m'agrada posar alguna recepta salada, sobretot si ens ha agradat... com és el cas d'aquest pastís d'albergínia. Quan el vaig veure de seguida vaig pensar: no trigaràs en fer-lo!!, tenia molt bona pinta i a més a més l'albergínia m'encanta!! Ahir que tenia més temps el vaig preparar per avui dinar. A la recepta original l'albergínia és fregida però jo la vaig escalivar junt amb el pebrot, vaig pensar que seria menys calòric..., no tan oliós,  i la carn que vaig posar era llonganissa d'Isona, que li ha donat un toc personal... podríem batejar aquest pastís com a "granadina isonenca"...
A la recepta original l'acompanyen amb una salsa de tomàquet, xampinyons... però jo no sóc massa amant del tomàquet fregit...i amb una bona amanida d'enciams variats i una vinagreta de mostassa, l'hem trobat boníssim!! Un plat ben complert i una recepta més que recomanable!!
Bon cap de setmana!
GRANADA MALLORQUINA
Ingredients
3 albergínies
1 pebrot vermell
1/2 ceba
250 g de carn picada (jo llonganissa d'Isona esparracada)
1 gra d'all
Julivert picat
Cibulet picat
3 ous (L)
Sal
Pebre
Elaboració
Escalivem els pebrots i les albergínies al forn, si teniu brasa millor que millor... Jo els suco amb una mica d'oli i només encenc el gratinador. Un cop escalivats els deixem refredar. Els pelem i piquem a daus petits.
Piquem la ceba a daus petits, millor picada que ratllada (que deixa molta aigua) i en una paella amb una mica d'oli la sofregim, només ha de quedar tova, hi afegim l'all picat, la carn picada, salpebrem, seguidament afegim la barreja de pebrot i albergínia, remenem per a que s'integri tot i reservem, ho tastem per si cal o no afegir més sal-pebre.
En un bol batem els ous, hi afegim la barreja anterior, remenem per a que quedi una barreja homogènia i l'aboquem en el motlle prèviament engreixat amb una mica d'oli.
Coem al forn (180º) al bany maria durant 40 minuts, fins que el tenim quallat.
Deixem refredar i desemmotllem.
Reservem a la nevera i el traiem una estona abans de servir, per a que no sigui tan fred, o com us agradi...
(Amb aquestes quantitats surt un pastís per a 5-6 persones)
Font: blog  DIT I FET

8 de juny de 2015

PAVLOVA o "POSTRE OBLIDAT"

Aquest cap de setmana hem estat a Isona, què bé s'hi està!! Ha fet uns dies fantàstics! Hem pogut fer caminades, descansar, menjar i patir amb la Final de la Champions... però al final ho vam ben celebrar!!
Com ahir per dinar només érem dos, no pensava fer postres..., però una què és llaminera, no pot estar-se ni perdona les postres del diumenge, què durant la setmana ja ens n'estem...vaig fer aquesta pavlova, diferent a les que veiem habitualment, de la Nigella Lawson, que l'anomena "postre olvidado" , curiós però té raó...perquè un cop posem la merenga al forn apagat, però escalfat a 250º, ens n'oblidem fins l'endemà!!
Ens va agradar moltíssim, no és gens pesat i amb les fruites tan bones que tenim ara queden unes postres excel·lents!!
PAVLOVA o POSTRE OBLIDAT
Ingredients
3 clares d'ou
125 g de sucre
200 g de nata per a muntar
2 cullerades de formatge cremós
1 beina de vainilla
2 cullerades de sucre
Maduixes, gerds, cireres, mores...
2 cullerades de melmelada de fruites del bosc (jo vaig posar-la de maduixa-casolana-)
* les cireres les vaig  macerar amb conyac i una mica de sucre.
Elaboració
Preescalfar el forn a 250º
Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal, quan ja estan ben fortes, anem afegint el sucre sense deixar de muntar, fins a tenir una merenga forta i brillant.
En una plata de forn folrada amb paper especial o silpac hi aboquem la merenga i l'estenem amb una espàtula o paletina fins a tenir un gruix 1cm i mig. Ho posem dins del forn preescalfat i apagat tota la nit, sense obrir la porta, ni tan sols per a mirar-lo...
En un bol posem la nata, el formatge cremós, les dues cullerades de sucre i les llavors de vainilla i batem molt bé fins a tenir una crema espessa.
L'endemà traurem el paper de la merenga, el girem damunt de la safata de presentació o un altre paper, i amb compte l'anem traient i col·loquem a la safata de presentació (és el mateix que fem amb la base del braç de gitano)
En el moment de servir rentem les fruites i les eixuguem bé, les posem en un bol i les barregem amb les dues cullerades de melmelada.
Muntatge
Amb la merenga col·locada a la safata de presentació repartirem per sobre la crema de formatge i nata i acabaren repartint les fruites per sobre d'aquesta.
Les cireres les vaig macerar amb conyac i una mica de sucre.

Us deixo un tastet de les vistes que tenim a Isona aquesta època calorosa!
Què bé s'està a Isona!!!





5 de juny de 2015

BESCUIT DE CLARES I XOCOLATA


Per aquest cap de setmana us deixo una bona recepta d'aprofitament! Si no sabeu què fer amb les clares que us han sobrat d'alguna altra preparació, us recomano aquest bescuit! És tan fàcil de fer i necessita tan pocs ingredients que en un moment tindreu preparat un bon berenar o esmorzar i fins i tot en podem preparar unes bones postres, cobrint-lo amb un glassejat de xocolata, llimona, obert en capes i farcit...
Aquest cap de setmana havia preparat unes natilles de xocolata amb cireres macerades en Amaretto, i com no havia congelat les clares i m'havien sobrat cireres macerades, ahir mirant receptes d'aprofitament vaig trobar aquesta, que a banda d'aprofitament, porta xocolata... molt del meu gust...
Queda un pa de pessic molt flonjo, esponjós, molt bo, i posar-hi per sobre les cireres va ser un encert!
Al no portar greixos és un pa de pessic que es resseca amb més facilitat, però no crec que sigui un problema perquè s'acabarà volant...
Us deixo l'enllaç on podeu veure com traure els pinyols de les cireres fàcilment perquè quedin senceres! 
Que gaudiu del cap de setmana!!
BESCUIT DE CLARES I XOCOLATA
Ingredients
6 clares d'ou
150 g de sucre
30 g de cacau en pols
75 g de farina
Un pessic de sal
1 beina de vainilla
Cireres macerades
250 g de bona cirera (ara estan espectaculars de bones!)
30 g d'Amaretto
2 c/s de sucre
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º (si teniu l'opció, d'alt i baix)
En un bol gran muntem les clares a punt de neu, quan comencin a escumar afegim 1/2 del sucre i mentre van muntant seguim afegint la resta. Queden ben muntades, fortes i brillants.
En un altre bol barregem la farina amb el cacau en pols i el polsim de sal, tamisem i afegim a poc a poc a les clares muntades, Incorporem també les llavors de vainilla i barregem amb una espàtula amb moviments envoltants de dalt a baix, procurant que les clares no perdin volum.
Engreixem un motlle, el que ens agradi o bé individuals, hi aboquem la barreja i coem a 180º durant uns 30 minuts, dependrà del forn, punxeu-lo per saber si està cuit (l'agulla o brotxeta ha de sortir seca).
Desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Macerar les cireres
Traure els pinyols de les cireres i posar-les en un bol amb l'Amaretto i el sucre, deixar macerar mínim dues hores.

Font: Directo al paladar



2 de juny de 2015

COCA DE NESPRES I VAINILLA


Aquest diumenge vaig canviar les postres que tenia pensades quan dissabte el Sergi, novio de l'Anna, ens va portar una bossa de petits i dolços nespres de l'arbre de la seva àvia! Em va fer molta il·lusió, de seguida els vam tastar, dolços com la mel! i vaig còrrer de buscar alguna recepta fàcil i que tingués els ingredients per a fer una coca pel diumenge! i aquí la teniu, la vam acompanyar amb un bon gelat de vainilla, de la Campana (c. Princesa), i ens va agradar moltíssim, la coca i el gelat! una combinació deliciosa!
Aquesta coca ha de quedar molt bona també amb albercocs, cireres, prunes...
COCA DE NESPRES I VAINILLA
Ingredients
80 g de rovells d'ou (en el meu cas 6)
160 g de sucre
160 g de mantega pomada
225 g de farina de rebosteria
15 g de llevat químic (tipus Royal)
1 beina de vainilla
Nespres
Gelat de vainilla
Motlle de 20 cm
Elaboració
Engreixem el motlle i empolsinem amb farina (traiem l'excés de farina)
Preescalfem el forn a 180º
Amb batedora elèctrica batem els rovells d'ou amb el sucre, que quedi una barreja escumosa, hi afegim la mantega pomada i continuem batent, quan s'hagi integrat afegim la farina tamisada amb el llevat, obrim la beina longitudinalment i rasquem les llavors que incorporarem a la barreja. Queda una massa consistent. L'aboquem en el motlle i amb un a cullera o espàtula la repartim bé.
Pelem les nespres, traiem els pinyols i tallem pel mig o a làmines, repartim per sobre la massa, aquests com eren petits no tenen tanta presència com si són grans, que quedarà més vistosa (però bona igual).
Coem uns 35 minuts a 170º, passat aquest temps punxem amb una agulla o brotxeta per a comprovar que està cuita, l'hem de traure seca.
Desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
L'acompanyem amb un bon gelat de vainilla

font: blog Flagrante Delícia (Leonor de Sousa Bastos)

Seguidors