27 de novembre de 2013

COCA DE CARBASSA AMB GINGEBRE I NOU MOSCADA


Què bones queden les coques de carbassa! Ara que les tenim tant al punt hem d'aprofitar i fer-les i menjar-les amb diferents textures, no només són bones per a cremes o purés sinó que en pastisseria donen molt de joc i excel·lent resultat, coques, pastissos, magdalenes, o simplement cuites al forn, boníssimes!
M'he aficionat a provar les receptes dolces amb espècies, els menjars salats especiats m'encanten, i el resultat m'agrada força, hi donen un punt diferent, especial i molt agradable, això si, no ens podem passar amb les quantitats! 
Aquesta coca especiada amb gingebre en pols i nou moscada ratllada junt amb la dolçor i humitat de la carbassa m'ha agradat molt! bé, a tots ens va agradar! Té una textura humida però alhora és esponjosa, i quin color li dona la carbassa!
Una coca boníssima per a esmorzar, berenar... o com jo faig, per picar quan penso que en tinc...!!
COCA DE CARBASSA AMB GINGEBRE I NOU MOSCADA
Ingredients
300 g de farina de rebosteria
120 g de mantega tova 
200 g de sucre moré
3 ous (a temperatura ambient)
125 ml de llet
200 g de puré de carbassa
Pell de llimona ratllada
Una culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de nou moscada acabada de ratllar
Elaboració
Primer que res courem al forn la carbassa tallada a talls o per la meitat i amb pell (es pot coure al microones o bullida). Quan està cuita pesem els 200 g que necessitem i la triturem. Reservem
En un bol gran posem la mantega i el sucre i batem molt bé, millor amb batedora elèctrica, sinó a mà, fins a tenir una crema fina, hi anem afegint els ous un a un, quan ja hem incorporat tots els ous afegim la barreja de farina, sal, llevat i les espècies, poc a poc i alternant amb la llet, ha de quedar una massa homogènia, per últim afegim el puré de carbassa, barregem bé i aboquem en un motlle prèviament engreixat o folrat amb paper especial de forn.
Coem a 180º durant 45/55 minuts, el punxem per comprovar que estigui cuit.
Font: recepta que he adaptat d'entre la gran varietat que podem trobar a Internet

20 de novembre de 2013

CREPS AMB CREMA DE LLIMONA


Molts ja sabeu que sóc llaminera... i que a comacasa-res no hi ha diumenge sense unes postres especials! Tot i que ara he de buscar que sigui fàcil i no massa complicades, i poder fer-los per tandes...! així vaig fent!
De receptes per a fer creps n'hi ha moltes, però fer-les té el seu puntet de dificultat, en alguna ocasió es fa difícil donar la volta i acaben trencan-se, m'ha passat més d'una vegada...en aquest cas la dificultat ès mínima, queda una massa més sedosa, suposo que per la mica de mantega que porta, que li dona més flexibilitat, i va super bé, queden perfectes. Ho podem tenir tot preparat prèviament i emplatar-ho en el moment de servir-les. 
Les podem farcir de mil maneres, melmelades, xocolata, nata ...en aquest cas van ser d'una crema de llimona molt suau i molt bona! Les vaig acompanyar amb un gall taronja i aranja rosa, pelades a sang, i kiwi, i un rajolí de xocolata calenta, però les fotos no m'han quedat bé... així que com vaig reservar-ne una, us la presento diferent perquè ja no tenia aranja. Jo vaig provar les dues versions i us diré que amb un rajolí de xocolata calenta està més bona...sóc xocolatera!
Proveu de fer les creps amb aquesta  recepta, teniu l'èxit assegurat!
CREPS AMB CREMA DE LLIMONA
Ingredients per a la massa
250 ml de llet
100 g de farina
20 g de sucre
2 ous
10 g de mantega
Ingredients per a la crema de llimona
170 ml de llet
1 ou
1 rovell d'ou
100 ml de suc de llimona
60 ml de nata per a muntar
100 g de sucre llustre
Elaboració
Crema de llimona
En un pot escalfem la llet amb la nata.  En un bol baregem l'ou i el rovell, no ho batem, només els trenquem i barregem una mica, hi afegim el sucre i barregem bé, a continuació incorporem el suc de llimona i barregem fins a integrar-ho tot. Hi anem afegint la llet i la nata poc a poc, quan està tot ben barrejat ho posem al foc durant uns 10 minuts o fins que s'espesseixi. Queda una crema no molt espessa, però  en refredar-se espesseix més. La reservem tapada a la nevera fins que muntem la crep.
Base de la crep
En un bol batem els ous, amb batedora manual, afegim els 1o g de mantega fosa i barregem, seguidament afegim el sucre i quan s'ha incorporat afegim la farina tamisada, quan està tot integrat incorporem la llet, remenem bé i deixem reposar 30 minuts.
Posem al foc una paella, ha d'estar ben calenta, la pintem amb una  mica de mantega, fem les bases abocant a la paella una cullerada gran o cullerot de massa al centre de la paella i anem fent moviments circulars per a repartir-la bé per a tota la base. Deixem uns minuts, veureu que es va desenganxant de les vores, amb una espàtula ens ajudem per a donar-li la volta, es pot agafar perfectament sense que es trenqui. Quan ja està cuita per les dos bandes les anem posant en un plat, una sobre l'altra, quan hem acabat ho tapem amb un drap de cuina, fins a l'hora de muntar el plat. 
Només ens queda muntar el plat, repartim crema de llimona per la base i tanquem la crep en forma de ventall o enrrotllada, com us agradi, i acompanyar-la al vostre gust!
Font: Canal Cocina



13 de novembre de 2013

PASTÍS DE FORMATGE

Amb calma i paciència vaig fer-li aquest pastís de formatge a l'Eloi, fill, que va fer 33 anyets!! Com passa el temps! Però la celebració la vam fer dissabte passat aprofitant també per a celebrar el meu, que va caure'n un altre...benvingut! En aquesta ocasió, però, ens van fer el pastís!ara ja puc dir-vos que va ser un pastís boníssim i super xulo, de tres pisos! i com no de xocolata!. Us poso unes fotos al final.
A casa som fans dels pastissos de formatge, pel bloc n'hi ha uns quants...aquest ens ha agradat molt, l'hem posat entre els preferits, el tornarem a fer segur!
Perdoneu que no us comenti, no puc estar massa davant l'ordinador, l'esquena es queixa, aniré passant pels vostres blocs així que pugui!
PASTÍS DE FORMATGE
Ingredients
700 g de formatge cremós (Philadelphia, Mascarpone...)
150 g de sucre moré
2 cullerades de farina de blat de moro (Maicena)
4 ous
65 ml de nata
1/2 culleradeta d'estracte de vainilla
Per a la base
180 g de galetes maria (les que us agradin, en aquest cas són tipus Napolitana)
60 g de mantega
Motlle de 18 cm
Elaboració
Prepararem primer la base, triturem les galetes, no cal que sigui un triturat tipus farina, si queden trossets queda millor. Desfem la mantega i l'agefim a les galetes, també incorporem el sucre moré i barregem amb les mans fins a tenir una barreja tota ella humida. L'aboquem en el motlle i cobrim la base, ens ajudem amb la part exterior de la cullera per a repartir-la bé fent pressió per a que quedi ben compacta. Reservem a la nevera.
En un bol barregem el formatge i el sucre i batem bé per a aconseguir una barreja fina i homogènia. Quan ja tenim la barreja ben fina anem afegint els ous, d'un en un, a continuació la farina i la vainilla i finalment la nata. Batem tot amb batedora elèctrica, però amb la pala, no volem que quedi una massa amb aire. Si no en tenim ho fem a mà amb una espàtula. Queda una massa bastant compacta, espessa. L'aboquem en el motlle, donem uns copets per a que la massa s'assenti per un igual.
Primer coem 15 minuts a 180º, i seguidament 1 h a 150º.
Sempre amb el forn preescalfat.
Font: Canal Cocina, Alma Obregón

Pastís d'aniversari per l'Eloi i jo mateixa! 

Seguidors