30 de juliol de 2013

BRAÇ DE GITANO GELAT


Amb aquest braç de gitano gelat vam celebrar la tornada de l'Anna del seu viatge per l'Índia i Nepal! Els ha anat tot molt bé i l'experiència que han viscut a l'orfenat diu que ha estat molt positiva, en tots els sentits!
Ens ha agradat moltíssim! gens pesat, fresquet i acompanyat d'una copeta de cava ens el vam cruspir...! El podem guardar al congelador força dies, e fet jo el vaig fer una setmana
abans. Podeu farcir-lo del que més us agradi, en aquell moment tenia la melmelada de maduixa, i aquests gelats, però podeu deixar anar la imaginació...o aprofitar el que tingeu, ja veureu com agradarà!! Té l'èxit assegurat!
Aprofitem per desitjar-vos que acabeu molt bé l'estiu, nosaltres a l'agost farem vacances, així que ens retrobem al setembre!!! 
BON ESTIU!!

BRAÇ DE GITANO GELAT
Ingredients per al bescuit genovès
4 ous
120 g de sucre
1 culleradeta de vainilla en pols
120 g de farina de rebosteria
1 pessic de sal
Melmelada de maduixa
Gelat de maduixa, cocolata i vainilla
Preparació del bescuit
Folrem la safata del forn amb paper de forn o silpak.
Preescalfem el forn a 200º
1- Posem la papallona al got de la Tmx, barregem el sucre i els ous 6 minuts, 37º, velocitat 4
2- Passat aquest temps, tornem a programar 6 minuts, velocitat 4
3- Afegim la farina i la sal, pel voltant de la papallona, programem 4 segons, velocitat 3. Traiem la papallona i amb l'espàtula acabem de barrejar, amb moviments suaus de dalt a baix, perquè no ens perdi volum la barreja.
4- Aboquem la massa a la safata preparada, repartint-la per un  igual. Donem uns copets a la safata per traure les petites bombolletes d'aire que es fan a la superficie.
5- Enfornem a 180º durant uns 12-15 minuts.
6- Desmotllem en calent, l'aboquem damunt un drap una mica humit, o bé en un paper de forn empolsinat amb sucre llustre (perquè no s'enganxi), traiem l'altre paper o silpak, l'enrotllem i deixem refredar. 

Un cop s'ha refredat, el tornem a estirar i el farcim amb el que ens agradi.En aquest cas, fer una capa amb la melmelada per tota la superficie, repartir el gelat amb una cullera, no l'estirem, fem cullerades no massa grans, i anem omplint per sobre la melmelada, quan ja el tenim farcit, l'enrotllem procurant que el tancat quedi a la part de sota. l'emboliquem amb film i reservem al congelador fins l'hora de servir-lo. 
El traiem del congelador uns 5 minuts abans de servir i decorem al nostre gust.
Bon profit!!!



25 de juliol de 2013

GUACAMOLE AMB NATU CHIPS D'SNATT'S



 Aquest Natu Chips d'Snatts, AQUÍ , me'ls van fer arribar perquè provessim i opinèssim i gairebé no arribo a temps ni de fer la foto!, són d'aquelles coses que comences i les acabes...Vaig pensar que lligarien molt bé amb un guacamole, que després de provar vàries opcions aquesta és com m'agrada, no massa triturat, que es notin tots els ingredients! Van combinar a la perfecció! Així que si voleu canviar de xip, proveu aquests snatt's!
GUACAMOLE
Ingredients
1 alvocat
1/2 ceba tendra (no massa gran)
1 tomàquet vermell (no massa gran, de textura forta)
Sal
Pebre
Unes gotes de llimona
Preparació
Pelem l'alvocat, el tallem a trossos i amb una forquilla l'aixafem fins que tinguem la textura que ens agradi.
Tallem la ceba i el tomàquet (pelat) a daus ben petits, ho afegim a l'alvocat, salpebrem, afegim les gotes de llimona i barregem tots el ingredients, posem en un bol i servim, en aquest cas amb aquests chips.

Última classe del curs a Bonpreu
El divendres passat vam fer  l'última classe del curs a Bonpreu, amb el pep Nogué, que ens va preparar uns plats boníssims, fàcils, d'estiu, que venen tant de gust quan fa calor, plats d'aquells que no cal estar-se tot el matí cuinant! Van ser tres receptes però com es costum amb el Pep, te'n dona diferents versions, i sobre la marxa et prepara un plat d'alló més atractiu a la vista i sobretot al paladar!!!. Els plats que ens va fer són: Carpatxo de figues amb fetge gras d'ànec i oli de fruits secs, amb diferents versions, amanida de codonyat i anxoves i Idiazabal i vinagreta de llavors, maduixots macerats amb granizat d'Oporto (podeu veure aquesta recepta al bloc de la Gemma, de la cuina de casa, que li ha sortit rodó!!

15 de juliol de 2013

TIRAMISINI

A casa ens agrada molt el tiramisú i ara feia temps que no en menjàvem. Aquesta versió d'avui és una mica diferent a la del tiramisú clàssic, però està super bo! és més lleuger i molt fàcil de preparar,  i el resultat és excel·lent! Va ser una delícia per acabar el dinar d'ahir diumenge!
La recepta és de Nigela Larwson, chef de cuina (no professional), presentadora de televisió i periodista britànica que fa el programa Nigellissima a Canal Cocina, dedicat a la cuina italiana, la seva manera de fer molt senzilla i familiar fa que t'atreveixis a provar les seves reseptes.
TIRAMISINI
Ingredients (per a 4 persones)
100 ml de cafè
2 cullerades d'Amaretto (ell posava vi Marsala)
2 clares d'ou
250 g de mascarpone
2 cullerades de Massala, jo vaig posar vi doç
2 cullerades de mel
Melindros (dels durs millor)
Cacau en pols
Preparació
Fem el cafè i hi afegim les dues cullerades d'Amaretto. Reservem
Trenquem a trossos els melindros (no esmicolats) i cobrim el fons de les copes. Reservem
Muntem les clares a punt de neu, ben fortes, amb un pessic de sal. Reservem
En un bol aboquem el mascarpone, afegim la mel i el vi dolç i barregem molt bé, millor amb batedor elèctric, costarà menys. Quan ja tenim una barreja ben homogènia hi afegim una  mica de clara muntada i remenem amb l'espàtula, quan s'hagi integrat hi afegim la resta de clara muntada i barregem amb compte, amb moviments envoltants per tal que no ens perdi volum.
Muntem: repartim la barreja de café a les copes que tenim amb els melindros, aquests han de quedar ben xops, podem preme'ls una mica perquè s'impregnin bé, per sobre repartim la barreja anterior, deixem que faci pics, no l'alliseu, queda millor (al meu gust), i reservem a la nevera fins l'hora de servir. Serà en aquest moment quan, amb l'ajuda d'un cedàs o colador, tirarem cacau en pols per sobre.
Podeu decorar amb maduixes, gerds...
* El Marsala és un vi dolç que es produeix a Sicília,  Itàlia. Aquesta cuinera l'utilitza molt, tant per a receptes dolces com salades.

7 de juliol de 2013

TARTAR DE FRUITES AMB LLIMA I MENTA


Aquesta és una de les receptes de la classe de l'altre dia amb el Pep Nogué, a Bonpreu. la vaig fer aquell cap de setmana mateix, però avui que ja fa força calor ens hagués vingut molt bé, és molt refrescant! No deixa de ser una macedònia, però en aquest cas la fruita ha d'estar ben tallada, a daus petits, més o menys iguals, a mé, porta uns daus de gelatina de Garnatxa de l'Empordà, que li dona un toc molt bo i original.
TARTAR DE FRUITES AMB LLIMA I MENTA
Ingredients
1 prèssec
1 poma Granny Smith
1 pera
1 nectarina
1 mango
1 taronja
1 llima
Fulles de menta fresca
Per a la gelatina
200 ml de Garnatxa de l'Empordà (o un vi dolç que tingueu)
2 g d'agar-agar
Preparació
Primer farem la gelatina. Posem un cassó al foc amb la garnatxa, en reservem una mica per a desfer l'agar-agar, quan s'hagi evaporat l'alcohol retirem del foc i hi afegim l'agar-agar desfet, rememen bé i tornem al foc, quan arrenqui el bull l'aboquem en un recipient i deixem refredar a la nevera.
Rentem bé totes les fruites perquè les posarem amb pell, i les eixuguem bé. Ratllem la pell dels dos cítrics i després en fem el suc.
Tallarem les fruites a daus més o menys iguals, amb la pell, les anem posant en un bol gran. Hi afegim el suc dels cítrics i les ratlladures de les pells, donem unes voltes i reservem a la nevera fins a l'hora de servir.
Traiem la gelatina de la nevera i en fem dauets. Piquem les fulles de menta.
Repartim la fruita en copes o bols individuals, hi afegim una mica del suc que han fet les fruites macerades i per sobre posem uns daus de gelatina i menta picada.
Sana, bona i refrescant!!!

Seguidors