30 d’octubre de 2012

PANELLETS D'AVELLANA


La setmana passada a Cuines de TV3 van fer panellets d'avellana i em va cridar molt l'atenció doncs no n'havia vist ni sentit mai que se'n fes, però es veu que a la banda de Reus, que tenen les millors avellanes del món, és costum fer-los, segons van dir. Així que vaig prendre nota per provar i aquí teniu el resultat, fan una oloreta boníssima i l'aspecte també fa goig. N'he provat un... i està molt bo!! De la recepta original he canviat alguna coseta, en lloc de fer totes les boles d'un cop i sucar-les amb la clara d'ou batuda, l'he afegit a la massa, llavors ja queda enganxosa i us asseguro que els pinyons s'enganxen molt bé.
Us animo a que els feu!
També n'hem fet d'ametlla, amb la recepta que fa anys que fem i que podeu trobar AQUÍ.
Com veieu tenim una bona caixa de panellets, que porten feina, sí, però què bons seran!!

  BONA CASTANYADA!!!
PANELLETS D'AVELLANA
Ingredients (jo he fet aquestes quantitats, la meitat de la recepta original)
250 g de farina d'avellana o avellana crua i la triturem
125 g de sucre
1 ou gran o 2 petits+ 1 clara (si veieu que hi falta humitat afegim una mica més de clara)
150 g de pinyons
150 g de pinyons
140 g d'ametlla granet
Un grapat d'ametlles marcona
Elaboració
Vaig comprar les avellanes crues al mercat, i amb pell! Amb la Tmx les vaig triturar, a vel. progressiva 5-10 fins a aconseguir la textura de farina. (Aneu mirant perquè el que no volem és que es faci una pasta). L'aboquem en un vol gran, afegim el sucre i barregem bé amb les mans. Un cop ben barrejat hi afegim els ous i la clara i continuem barrejant amb les mans fins que quedi una massa homogènia. La reservem tapada amb film a la nevera durant 24 hores. És l´única precaució que hem de tenir.
Preescalfem el forn a 180º.
En un bol posem els pinyons, en un altre l'ametlla i en un plat l'ametlla marcona.
Amb una cullera de postres anem agafant porcions de massa, l'arrodonim i la passem pels pinyons amb els palmells de les mans fem pressió per tal que els pinyons quedin enganxats. Fem el mateix amb els d'ametlla en granet. En unes altres hi posem una ametlla marcona fent una mica de pressió sobre ella perquè quedi fixada. Pintem una mica per sobre amb rovell d'ou (aprofitem el de la clara que em posat sola)
Enfornem a 180 º durant una 12-15 minuts, depenent del forn, si teniu d'alt i baix millor.
Els traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

28 d’octubre de 2012

BRAÇ DE GITANO AMB CREMA I GERDS

Les postres d'avui no estaven pensades, però com ens hem trobat amb una hora de més ens ha donat temps, aquest matí,  per a fer aquest braç de gitano amb crema i gerds. La base i la crema pastissera l'he fet amb la Thermomix, encara que la crema pastissera m'agada més feta a mà, la textura queda diferent, encara que està molt bona. El toc dels gerds li ha donat un punt agradable d'acidesa que contractava amb la dolçor de la crema. El resultat, unes prostres molt bones! Ens hem llepat els dits!
BRAÇ DE GITANO AMB CREMA I GERDS
Ingredients per al bescuit genovès
4 ous
120 g de sucre
1 culleradeta de vainilla en pols
120 g de farina de rebosteria
1 pessic de sal
Ingredienta per a la crema pastissera
100 g de seucre
500 g de llet sensera (jo l'he posat semidesnatada)
50 g de maizena
3 ous
1 culleradeta de vainilla
Fem la crema pastissera
Posem tots els ingredients en el got de la Tmx i programem 7 minuts, 90º, vel. 4.
L'aboquem en un bol, tapem amb film, pel a pel, i deixem refredar.
De manera tradicional: aquí
Fem el bescuit genovès
Col·loquem la papallona en  el got, aboquem els ous, el sucre i la vainilla en pols. Programem 6 minuts,37º, vel. 4.
Acabat el temps tornem a programar el mateix però sense temperatura.
Traiem la papallona, aboquem la farina i la sal i barregem 4 segons a vel. 3. Traiem la papallona i acabem de barrejar amb l'espàtula.
Teneim la llauna del forn preparada amb paper especial de forn o silpac, hi aboquem la massa repartim bé i donem uns copets per a que les petites bombolletes d'aire que es fan es petin i ens quedi una superficie ben llisa.
Coem, amb el forn preescalfat, a 180º durant 20-25 minuts.
Quan el tenim cuit (si n'està molt es trencarà quan l'enrotllem), li donem lña volta damunt d'un drap una mica humit, l'enrotllem i deixem que refredi una mica.
El desenrotllem i farcim amb la crema, repartim els gerds i tornem a enrotllar-lo. L'empolvorem amb sucre llustre i reservem a la nevera.



26 d’octubre de 2012

PRALINÉ DE CASTANYES

Ahir no vaig poder resistir  a l'oloreta que feien les castanyes que la castanyera acabava de fer! no sóc massa de castanyes, però aquella olor... va fer que em parés a comprar-ne una paperina! Però no us ho perdeu... a la meva filla Anna li va passar el mateix, i se'm presentà amb una paperina a la mà i em diu: què endevinés què he comprat! no més veure-la ja s'havia què portava, ella es va quedar molt sospresa que ho endevinés, però més quan li vaig dir que també n'havia comprat! així que, com tenia aquesta recepta de praliné de castanya i dos paperines de castanyes...vaig aprofitar per a fer-lo! i la resta ens les vam menjar, es clar !! Aquest praliné el vaig veure a Gastronomia&Cia, posava que ens pot anar bé per a unes galetes (que tinc pensat fer...), per a farcir un pastís...encara que també diu que acompanya molt bé a carns i verdures. Tot i que sembla que ha de ser molt dolç, no ho és pas, i té , com no, un gustet molt bo de castanya!
Bon cap de setmana!
PRALINÉ DE CASTANYES
Ingredients
150 g de castanyes cuitesi pelades
100g de sucre
100g d'aigua
Elaboració
Si heu de coure les castanyes, feu-ho de la manera que tingueu costum, al forn, amb la paella especial (la que té gorats). Les pelem i tallem en quarts, a trossos grans.
En un cassó de fondo grruixut posem l'aigua i el sucre, deixem que bulli, abaixem el foc i deixem que es vagi fent el caramel, ha de coure fins que tingui un color daurat.
En aquest moment hi aboquem les castanys, remenem i les aboquem damunt d'un silpac o paper especial de cuina.
Triturem les castanyes a màxima potència, hem d'obtenir una pasta, si veiem que queda molt sec afegim una mica d'aigua i tornem a barrejar, fins que aconseguim la pasta de praliné.



21 d’octubre de 2012

PASTÍS MINI DE FORMATGE CREMÓS AMB MELMELADA

La setmana passada vaig veure aquest pastís de formatge fresc amb melmelada de mora al bloc "Cocina con Sílvia" i em va agradar de seguida,  i com veieu poc ha durat a la carpeta plena de pendents. En un primer moment poden semblar unes postres molt dolces, la melmelada, la llet condensada... però res d'una dolçor excessiva! L'hem menjat amb diferents melmelades, que ja sabeu que m'agrada molt fer-ne, aquesta és de prunes clàudies, que ha lligat molt bé la mica d'acidesa de la pruna amb la resta d'ingredients. Són unes prostres ràpides de fer, per aquells dies que anem justets de temps, no necessita coure's però sí que heu de tenir la precaució de preparar-lo ben bé 4 hores abans de menjar-lo i si el prepareu el dia abans millor.
Doncs aquí va la recepta! ah! us recomano que feu un tomb pel bloc de la Sílvia, us agradarà!!

PASTÍS MINI DE FORMATGE CREMÓS AMB MELMELADA
Ingredients
400 g de formatge cremós (jo l'he fet amb Philadelphia)
200 g de llet condensada (l'he posat light, que n'hi ha!)
50 g de sucre (jo no li n'he posat)
200 g de nata per a muntar (35 %MG) (ben freda)
2 cullerades de sucre per quan muntem la nata (jo no li n'he posat)
1 sobre de gelatina neutre (Royal)
300 g d'aigua
Melmelada
Preparació
En un bol posem el formatge i la llet condensada i el sucre (si en poseu), amb la batedora elèctrica o a mà (costarà una mica més), barregem molt bé fins a tenir una crema fina.
En una tassa hi posem una tasseta de cafè de l'aigua que tenim mesurada, afegim la gelatina en pols i remenem fins que estigui desfeta.
La resta d'aigua l'escalfem en un cassó i hi afegim la gelatina desfeta, remenem molt bé perquè es dissolgui completament. Ho afegim a la barreja de formatge i llet, remenem molt bé per a que s'integri tot.
Muntem la nata, si voleu amb les dues cullerades de sucre. L'anem afegint a poc a poc a la barreja anterior. Costa una mica al principi, però amb l'ajuda de l'espàtula o de la batedora de mà, amb moviments suaus i de dalt a baix, anireu aconseguint una barreja fina i homogènia.
Omplim les flameres o recipients que tinguem i deixem que qualli, a la nevera, durant al meny 4 hores.
Desemmotlleu i serviu amb melmelada per sobre.


18 d’octubre de 2012

TALLARINES DE CARBASSA AMB SALSA DE CAMAGROCS

Aquestes tallarines són el resultat de la massa fresca amb carbassa aquí. Ara que ja s'han provat, us certifico que estan molt bons! a pesar de la feina que porten, primer fer la massa, i després passar-la per la màquina, que porta temps, val la pena fer-la, si més no de tant en tant donar-te aquest gust!
Com la recepta de la massa ja la teniu, entrada anterior, ara us poso la salsa que he fer per acompanyar-la. I, com és temps de bolets, i encara en tinc de la passada temporada, secs però, gràcies al la família de Siall, la salsa l'he fet de bolets! concretament de camagrocs! bolet molt gustós, fi i bo!
Aprofito també per dir-vos que el diumenge 28 d'octubre, a Isona se celebra la fira del bolet "Boletus" que esperem que aquest any hi siguin més presents que l'any passat, que va ser molt mala temporada boletaira! Pensant en aquesta festa, recordo que vaig prometre a algú   (Mariona...) que faríem un plat dedicat a la seva penya, la Penya dels Camagrocs! doncs va per ells aquesta entrada i aquest plat ja que de camagrocs es tracta!!
TALLARINES DE CARBASSA AMB SALSA DE CAMAGROCS
Salsa de camagrocs
300 ml de crema de llet
Un grapat de camagrocs (secs uns 150 g)
1 ceba (no massa gran, uns 200 g aprox.)
Un tall de carbassa
oli
Sal
Pebre molt
Preparació
Posem una mica d'oli en una paella, pelem i tallem a daus petits el tall de carbassa, i els daurem a foc mig, que quedin daurats, i cuits al dente, no el feu del tot. El reservem en un bol. En aquesta paella mateix, així aprofitarem el gust de la carbassa, hi posem la ceba picada ben petita i la daurem a foc baix, vigilant que no es cremi, quan ja la tenin rosseta hi afegim els camagrocs (com els tenia secs els vaig posar en remull una estona abans) i deixem que coguin uns 5 minuts. Afegim la crema de llet, la sal i la mica de pebre molt i deixem que espesseixi una mica la salsa, anem remenant. L'aboquem en un bol i resevem fins que muntem el plat per a servir.
Per sobre la salsa, un cop als plats, hi posarem els dauets de carbassa.i si voleu formatge ratllat.


15 d’octubre de 2012

PASTA FRESCA DE CARBASSA

Arribo molt just per participar en la recepta del 15, proposta dels blocs  Els fogons de la Bordeta i  Xocolata desfeta, aquest mes dedicadA a la carbassa! tant que m'agrada i gairebé no hi arribem!! Tenia preparada la gelatina de carbassa que l'altre dia van fer a Cuines de TV3, em va agradar i vaig pensar en fer-la, és fàcil i ens pot servir per a acompanyar un peix, com van fer, però crec que se li pot traure més profit, no he tingut temps de comprovar-ho... queda pendent, a la vista, però, és molt agradable, oi?. L'altra textura és  patates palla de carbasssa! amb una mica de flor de sal, com a aperitiu, boníssima!!! i a última hora he preparat aquesta pasta fresca amb carbassa, l'aspecte és molt bo, però a fer-la i coure, aquí no hi arribo pas!!! queda pendent! però us poso la recepta. Jo fins demà no podré passar-la per la màquina i fer-ne unes tallarines, que és el que tinc pensat fer.
PASTA FRESCA DE CARBASSA
Ingredients
300 g de farina de força
2 ous petits
150 g de carbassa (bullida i aixafada, ben fina)
sal
1 cullerada d'oli d'oliva
Preparació
En el got de la Tmx posem tots els ingredients per aquest ordre. Programem15 segons a vel. 6. Si veiem que la massa està enganxosa posem una mica de farina.
A continuació programem 2 minuts , got tancat, vel. espiga.
Aboquem en un bol, tapem amb film i reservem a la nevera, mínim una hora.
Si la feu a mà, her de fer un  volcan, i al mig posar els ingredients i anr amassant, costarà més, però segur que us queda bé!
Per a fer la forma de la pasta de vuulguem, tallarines, espaguetis, hem de fer boles de massa i estirar-les amb el corró, molt fines, i tallar-la al nostre gust.
Lo ideal es fer-ho amb la màquina, que és el que em tocarà fer demà! ( ja no tinc més temps! demà posso la recepta de la gelatina!!!)





12 d’octubre de 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE LLIMONA

Amb aquest pastís de llimona vam celebrar l'aniversari de la Laura! Un pastís lleuger i molt gustós que va agradar tothom, llàstima que ens en va tocar un tallet petit... erem colla, bé, jo que sóc llaminera sí que me l'hagués menjat... !Estava molt bo!
La recepta és un mix de diferents receptes de blocs amics, com "bufet de postres" aquí, " i la cuina de la Quima, aquí i els retocs de comacasa-res! el resultat èxit total i amb ganes de tornar-lo a fer!
PASTÍS DE MOUSSE DE LLIMONA
Ingredients
Per a la base:
200 g de galetes maria o tipus digestive
80 g de mantega
1 culleradeta de canyella
Per a la mousse de llimona
250 g de nata per a muntar (35% MG)
150 g de suc de llimona
2 clares d'ou
4 fulles de gelatina
4 cullerades soperes de sucre
Per a la gelatina de llimona
1 sobre de gelatina de llimona
125 g d'aigua
Preparació
Primer farem la base triturant les galetes,  la mantega (a temperatura ambient) i la canella. Amb la pasta resultant folrem la base del motlle, repartint bé perquè quedi una capa uniforme. Reservem a la nevera.
Preparem la mousse de llimona. Primer muntarem la nata i la reservem a la nevera. A continuació muntem les clares a pun t de neu, amb un polsim de sal, quan estiguin mig muntades hi afegim dos una cullerada de sucre. Ha de quedar una merenga forta. Reservem a la nevera.
Hidratem le sfulles de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
En un cassó posem el suc de llimona amb el sucre, quan hagi bullit una mica i el sucre estigui desfet, apartem del foc i deixem que perdi una mica de temperatura, seguidament hi desfem la gelatina hidratada, remenem bé perquè no quedin trossets sense desfer. Ho posem en un bol gran i hi anem posant la nata a poc a poc, integrant-la amb una espàtula, moviments envoltats (de dalt a baix), a continuació fem el mateix amb les clares muntades.
Abocarem aquesta barreja en el motlle que tenim preparat i tornarem a posar-lo a la nevera perquè vagi quallant.
Preparem la gelatina de llimona, que cobrirà la part superior del pastís, en un cassó posem l'aigua i el sobre de gelatina de llimona, remenem i a foc baix, deixem que comenci a bullir, tot remenant, apartem del foc i deixem que perdi temperatura, una mica, perquè sinó se us quallarà i no podreu repartir-la bé.
L'aboquem amb compte d'amunt de la mousse i deixem refredar a la nevera.
Per abocar la gelatina pel damunt, us recomano que no ho feu directament, per evitar que es barregi amb la mouse, jo la vig tirant a una cullera sopera, una mica inclinada, així no cau amb tanta força, va molt bé!






10 d’octubre de 2012

PA DE PESSIC - COCA


Aquesta recepta la vaig publicar fa pocs dies, però també es va esborrar, no sé com, es van eliminar algunes receptes del bloc. La tecnologia... Mirant la part positiva, ara us puc posar i dir que també l'he fet sense Tmx, i que queda igual de boníssima! En cas que la feu amb batedora elèctrica aneu seguint els mateixos passos per integrar els ingredients.
És una coca molt bona, súper esponjosa, fàcil i ràpida de fer. Ideal per a un bon esmorzar o berenar!
No sé què més posava, però en fi, el que és important és la recepta i aquí us la deixo! Ah! En molts dels comentaris que havieu deixat (i que he perdut...) comentàveu que havieu llegit coca de pepsicola! I és ben veritat! Li podia haver dit coc ràpid! Però tot arribarà, ara ens heu donat una idea per a una pròxima recepta. :-)

PA DE PESSIC - COCA
Ingredients
3 ous (mitjants)
200 g de farina de rebosteria
200 g de sucre
100 g de nata líquida
100 g de mantega
1 sobre complert (es compon de 2 sobres) de llevat de gasosa  (jo el vaig comprar a Mercadona) o bé un sobre de llevat Royal
Un rajolí d'anís (aportació meva)

Preparació
Posem la papallona en el got de la Tmx, afegim els ous, el sucre, la matega fosa i l'anís, programem 3 minuts, vel. 3.
Afegim la nata, barregem 1 minut a vel. 3.
Traiem la papallona, incorporem la farina i els dos sobres de gasosa, barregem 10 segons, vel. 6. Acabem d'integrar amb l'espàtula.
Encamisem un motlle amb mantega i farina, hi aboquem la barreja i repartim sucre per sobre, generosament.
Amb el forn preescalfat coem durant 35 minuts, aproximadament, a 160º. El punxem per comprovar que està cuit (l'agulla o broxeta ha de sortir seca)
(recepta del bloc pequerecetas)

8 d’octubre de 2012

CIGRONS AMB TRIPA DE BACALLÀ

Després dels problemes, no se per què s'han eliminat dues entrades...torno a posar-les. El redactat no serà igual, així que si heu llegit l'entrada al matí ara serà diferent! Em sap greu pels comentaris que heu fet i que no es veuran... aquestes coses fan ràbia!!
Aquest divendres passat ens vam retrobar, després de l'estiu, uns quants blocaires a l'Espai Consum de Bon Preu amb el Pep Nogué. Ens va preparar uns platillos, guisats catalans, aquin més bo! cadascun amb la seva picada, que no tots els guisats porten la mateixa. Aquests cigrons amb tripa de bacallà em van agradar des d'un principi, així que no he trigat massa en fer-los i tastar-los! boníssims! No us podeu imaginar quina oloreta feien! i quin goig de fogons, tres cassoles fent xup xup alhora!! 
Doncs bé, us posso la recepta d'aquests cigrons, que per ara la tardor i hivern és un plat únic excel·lent!
CIGRONS AMB TRIPA DE BACALLÀ
Ingredients
(per a quatre persones)
4 talls de lloms de bacallà 
4 grans d'all
1 ceba
2 tomàquets madurs
300 g de cigrons cuits
200g de tripa de bacallà
brou de peuix suau (o bé aigua)
2 rovells d'ou dur
1 grapat d'ametlles
oli d'oliva
Preparació 
1. Dessalem la tripa de bacallà posant-la unes hores en abundant aigua (mínim 4 hores, sinó l'heu d'escaldar). Traiem el tel negre i tallem a daus regulars.
2. En una cassola feu un sofregit amb un parell d'alls, la ceba tallada ben petita (millor no ratllar-la), la confitem ben tova i rosa, hi afegim el tomàquet i deixem que quedin tot ben confitat.
3. Posem els cigrons, la tripa i els lloms de bacallà fets a daus, i cobrim d'aigua o brou de peix suau. Coem a poc a poc uns deu minuts.
4. Afegim la picada que haurem fet amb els 2 grans d'all restants, les ametlles, l'oli i el julivert, donem una remenada i deixem que faci xup xup uns 5 minuts.

 Els platillos que ens va fer el Pep, ell entre fogons i la colla fent el tastet!! 


MACARRONS RÚSTICS AMB ESPINACS

Tal com posava el dia que vam publicar la recepta, aquest plat de macarrons va ser tot un luxe! Amb ella vam participar al Memòries d'una cuinera, que ens feia aquesta bona proposta.
MACARRONS AMB ESPINACS I PHILADELPHIA
Ingredients
Macarrons rústics (els vaig trobar a Mercadona)
1 kg d'espinacs (triats i nets)
200 g de formatge PhilñadelPhia
200 g de nata líquida
100 g de formatge parmesà
2 grans d'alSal/pebre
Oli d'oliva
Preparació
Bullim els macarrons segons indicacions del fabricant. Escorrem i reservem
Netegem bé els espinacs, i els posem en una paella, deixem que perdin volum i els reservem.
En la mateixa paella sofregim el alls amb una mica d'oli, que no es cremin, hi afegim els espinacs i fregim una mica. Reservem
En la mateixa paella fem la salsa de formatge, amb la nata líquida, el formatge philadelphia, la meitat del parmesà, una mica de sal i pebre. A foc baix i remenem fins que s'hagi desfet el formatge i tinguem una salsa ben fina. Si veiem que queda molt clara, ha de ser com una beixamel, podem afegir-hi una mica de llet.
En un bol gran hi posem els macarrons i el espinacs, barregem bé. Aboquem en una safata que pugui anar al forn. Aboquem la salsa per sobre, acabem de posar el parmesa i gratinem.

Seguidors