ÍNDEX DE RECEPTES

12 d’octubre del 2012

PASTÍS DE MOUSSE DE LLIMONA

Amb aquest pastís de llimona vam celebrar l'aniversari de la Laura! Un pastís lleuger i molt gustós que va agradar tothom, llàstima que ens en va tocar un tallet petit... erem colla, bé, jo que sóc llaminera sí que me l'hagués menjat... !Estava molt bo!
La recepta és un mix de diferents receptes de blocs amics, com "bufet de postres" aquí, " i la cuina de la Quima, aquí i els retocs de comacasa-res! el resultat èxit total i amb ganes de tornar-lo a fer!
PASTÍS DE MOUSSE DE LLIMONA
Ingredients
Per a la base:
200 g de galetes maria o tipus digestive
80 g de mantega
1 culleradeta de canyella
Per a la mousse de llimona
250 g de nata per a muntar (35% MG)
150 g de suc de llimona
2 clares d'ou
4 fulles de gelatina
4 cullerades soperes de sucre
Per a la gelatina de llimona
1 sobre de gelatina de llimona
125 g d'aigua
Preparació
Primer farem la base triturant les galetes,  la mantega (a temperatura ambient) i la canella. Amb la pasta resultant folrem la base del motlle, repartint bé perquè quedi una capa uniforme. Reservem a la nevera.
Preparem la mousse de llimona. Primer muntarem la nata i la reservem a la nevera. A continuació muntem les clares a pun t de neu, amb un polsim de sal, quan estiguin mig muntades hi afegim dos una cullerada de sucre. Ha de quedar una merenga forta. Reservem a la nevera.
Hidratem le sfulles de gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
En un cassó posem el suc de llimona amb el sucre, quan hagi bullit una mica i el sucre estigui desfet, apartem del foc i deixem que perdi una mica de temperatura, seguidament hi desfem la gelatina hidratada, remenem bé perquè no quedin trossets sense desfer. Ho posem en un bol gran i hi anem posant la nata a poc a poc, integrant-la amb una espàtula, moviments envoltats (de dalt a baix), a continuació fem el mateix amb les clares muntades.
Abocarem aquesta barreja en el motlle que tenim preparat i tornarem a posar-lo a la nevera perquè vagi quallant.
Preparem la gelatina de llimona, que cobrirà la part superior del pastís, en un cassó posem l'aigua i el sobre de gelatina de llimona, remenem i a foc baix, deixem que comenci a bullir, tot remenant, apartem del foc i deixem que perdi temperatura, una mica, perquè sinó se us quallarà i no podreu repartir-la bé.
L'aboquem amb compte d'amunt de la mousse i deixem refredar a la nevera.
Per abocar la gelatina pel damunt, us recomano que no ho feu directament, per evitar que es barregi amb la mouse, jo la vig tirant a una cullera sopera, una mica inclinada, així no cau amb tanta força, va molt bé!






13 comentaris:

Cristina ha dit...

Felicitats a la teva filla i a tu! t`ha quedat un mix fantàstic.

Anònim ha dit...

Aquest pastís era el meu preferit durant l'adolescència, el primer que vaig descobrir després de la típica coca de iogurt que només feia la meva mare a casa. I saps que no l'he fet mai?
Gràcies i bon cap de setmana!

ISABEL ha dit...

Que bona es la mousse de llimona.
T'ha quedat fantàstica.
Fa temps que no la faig, potser aquests dies de festa m'animi.
Felicitats a les dues.
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Aquests pastissos tipus mousse son els que més mágraden i el de llimona el trobo molt adequat després d'un bon àpat.
Felicitats a la teva filla.
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

quina casualitat, ahir justament en vaig fer un per avui dinar! jaja. la recepta és semblant a la teva però varien alguns ingredients...a veure que tal m'ha quedat perquè és la primera mousse de llimona que faig! un petonet i felicitats a la noia!

MaryLou ha dit...

Felicitats a la Laura!!!! aquest pastís m'encanta, encara que a casa meva la llimona no acava d'agradar!
Petonets

Catieu ha dit...

Doncs felicitats per la Laura!!!
I un pastís boníssim!!! ës ideal per després d'un bon àpat.
Petons

Tapa't de tapes ha dit...

Que bonic! I ben bo que deu ser, amb llimona. Felicitats a la Laura! Petons

Gemma ha dit...

>Aquests pastissos refrescants són els meus preferits.
T'ha quedat amb una presentació perfecta. Felicitats a totes dues!

mercè ha dit...

Aquesta mousse no falla mai!, t'ha quedat preciosa. Moltes felicitats!

Chez Silvia ha dit...

M´agraden, al ser mes lleuger que un pastis m´agraden per els dies que fas dinar mes contundents! Petonets

Miquel ha dit...

te quedo tremendo este mousse¡¡

Unknown ha dit...

he tingut el plaer de provar-lo!!!
és exquisit!!
gràcies Teresa!!
molts petons

Seguidors