ÍNDEX DE RECEPTES

16 d’octubre del 2011

PARFAIT DE ROM I CAFÈ AMB PLÀTAN ESTOFAT

El cap de setmana va començar amb classe a l'Espai Consum-Bonpreu, amb el Pep Nogué! La classe estava dedicada a l'ou! així que les tres receptes que vam fer, l'ou n'era protagonista. Com sempre, va ser una classe molt profitosa, i  ... quin plat el millor! El primer que he posat a la pràctica ha estat aquest parfait de cafè, per a les postres d'avui. Ens ha agradat molt! estava boníssim!!! El pafait de la classe, podeu veure a la presentació de més a baix, que no té aquest color, el per què, doncs no hi va posar el cafè! per tant quan el vam provar no el vaig trobar tant bo, tenia més gust d'ou, no tenia gust de cafè... El que si recomano, i que la propera vegada farè, quan estofeu el plàtan poseeu sucre moré refinat, jo l'he posat moré de canya (aquell que és humit i molt fosc) i per això ha quedat més fosc, i el gust també és més fort.
El Parfait ve a ser com un gelat, molt cremós, tot i que va al congelador, al portar alcohol no cristal·litza i queda amb una textura suau, fina, i super cremós. Aquesta cremositat, com en els gelats, li dona l'aire que  incorporem  en fer-lo, tant quan escumem els rovells amb el sucre com amb la nata semi muntada.
Unes bones postres que us recomano !
Amb aquestes quantitats en surten 10 unitats (flameres de les que comprem d'un sol ús)
PARFAIT DE ROM I CAFÈ AMB PLÀTAN ESTOFAT
Ingredients
Pel parfait
225 g de rovells d'ou (+ o - 10 rovells)
150 g de sucre blanc
15 g de cafè soluble
70 g de rom negre
300 ml de nata semi muntada
Pel plàtan estofat
60 g de mantega
100 g de sucre moré (refinat)
2 plàtans
50 g de rom negre
Fulles de menta
Preparació
1. Emulsionem els rovells d'ou amb el sucre, al bany maria, fins que estiguin ben escumosos. Ha de queda una textura de crema (que napi la cullera). L'hem de remenar constantment peruqè no se'ns qualli. Retirem del foc i deixem que perdi temperatura, l'anem remenant.
2. Barregem el rom i el cafè, i l'afegim a la crema anterior, remenem bé.
3. Incorporem la nata semi muntada i amb l'espàtula l'anem integrant suaument.
4. Omplim els motlles i els posem al congelador.
Preparem els plàtans estofats: fonem la matega en una cassola, afegim el sucre moré. Quan s'hagi fos, afegim els plàtans tallats a rodanxes, donem unes voltes, afegim el rom i finalment les fulles de menta. Deixem coure 2 minuts. Reservem en un bol fins a l'hora de servir.
A l'hora de servir, traiem els pasfaits del congelador i desmotllem i acompanyem amb el plàtan estofat.

12 comentaris:

Marina ha dit...

Un parfait boníssim. Quina sort poder assistir a aquest curs de cuina. Es deu aprendre tant! Amb el plàtan estofat deu estar de luxe!
Petonets!

Mercè ha dit...

Teresa, la veritat és que té mooolt bona pinta!! Ja tinc ganes de veure què més us va ensenyar en Pep Nogué! ;)
Petons!

Agnès ha dit...

ostres com el gust sigui igual a la pinta que te ,quina maravella,petons

trifasic de baileys ha dit...

quina delicia!! rom i cafe casen perfectament, i amb la dolçor del platan...! perfecte postre! petons

Gemma ha dit...

Ei!!! Ja veig que serà una classe fantàstica la del Pep Nogué, nosaltres hi anem la setmana que ve :) Aquest parfait té una pinta favulosa!

Chez Silvia ha dit...

Quina pinta!!!! boníssim!!!Petons

Teresa ha dit...

Marina, si que està bo,si.És un luxe poder anar a aquestes classes, aprens un munt! i són gratuïtes... que en el temps que corren...
Mercè, la propera que caurà serà la quiche de bolets, tot i que aquest anys ens han fallat! no n'hi ha ni un! encara que dissabte tot passejant per la boqueria n'hi ha de tota classe (el deuen portar de fora...)Però amb el de pot, al natural també va quedar boníssima.
Com diu la Roser, el gustet del platan i va super!!
Gemma, veuràs que el que fa ell, que no se perquè no hi va posar el cafè, queda d'un color groc, de l'ou, i el gust també és de massa ou, pel meu gust.Ara que, estava bo!!

MaryLou ha dit...

Què bo!!!! jo aniré aquest dijous... és veritat, tenim molta sort de poder anar a aquests tallers!
Petonets

GEMMA ha dit...

Jo vaig el dia 28 al Bonpreu. A les del Caprabo, aquest trimestre no hi puc anar...
Petonets.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

El café l'hi ha de donar un bon punt per contrarrestar la dolçor del plàtan. T'ha quedad molt be, per acabar un àpat amb fruita i café.
Petons.

Cristina ha dit...

Ja tinc ganes d´anar-hi!

Anònim ha dit...

Oh, quina passada! La combinació de sabors fantàstica i es veu genial la textura del parfait!
Petonets
Sandra

Seguidors