ÍNDEX DE RECEPTES

28 de juliol del 2011

PASTÍS DE PRÉSSEC

Fa uns dies vaig veure que la Mercè, del bloc Cuina per a llaminers, ens ensenyava un pastís de préssec que feia molt bona pinta. I aquest dissabte, que anava a casa la Laura, vaig fer-lo per picar a l'hora que t'entra el cuquet de la gana... també vam aprofitar perquè bufés les espelmes la seva amiga Cristina, que havia fet anyets dies ernrere. La recepta és la típica de la coca de iogurt una mica modificada, i que mai falla!!
Amb aquests préssec tan bons que tenim ara hem d'aprofitar per a fer melmelades, en almívar, pastissos, gelats...

PASTÍS DE PRÉSSEC
Ingredients
3 o 4 préssecs grocs (han de ser de carn forta, sinó es desfaran)
2 cullerades soperes de sucre
50 g de mantega
1 iogurt natural
3 ous
1/2 got de llet (mesurem amb el got del iogurt)
1/2 got d'oli 
2 gots de sucre integral de canya
3 gots de farina de rebosteria
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Una culleradeta de canyella
Pessic de sal
Preparació
Pelem els préssecs, dos o tres els tallem a galls, la resta en dauets. En una paella posem les dos cullerades de sucre, la mantega i el préssec, deixem que es caramelitzi una mica i reservem en un plat.
Posem tots els ingredients de la massa en un bol i amb el batedor manual remenem fins a aconseguir una massa ben homgènia. També podem fer-ho amb qualsevol robot de cuina que tinguem, jo aquesta la faig a mà, no em digueu per què!.
Tenim el motlle engreixat amb una mica de mantega, col·loquem els galls de préssec per tota la base, que quedi ben coberta, amb compte aboquem la massa i enfornem a 180º uns 35-40 minuts, forn preescalfat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Uo, així m'agrada! Que els préssecs comencin a envair la xarxa pe donar bones idees de cara el dia 15 ;) Què bo que ha de ser aquest pastís!
Petonets!
Sandra

Patry ha dit...

Ohh què bo! Els préssecs m'agraden molt amb biscuit..mmmm...
Petonets

SILVIA ha dit...

Quin goig les fotos i la presentació del pastís! És que el típic pastís de iogur no falla mai i el pots fer del que es vulgui. És un clàssic boníssim
Petons

María José Andreu Granados ha dit...

con lo que me gustan los melocotones, tiene que estar muy jugosos
te ha quedado estupendo.
besoss guapaaaaaaaa

el taller de cuina ha dit...

Ha de ser boníssim, ben sucós! Les coques amb fruita són molt bones, i amb fruita d'estiu encara més!

Visc a la Cuina ha dit...

Una coca perfecta per assaborir els préssecs de manera diferent!

MaryLou ha dit...

M'agrada moltíssim!!!! Aquests bescuits són els que ens perden a casa...
Espero que tot segueixi bé!
Petonets

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Teresa; Els préssecs que bons, i com molt bé dius, tenim que aprofitar-los per fer-hi, gelats, pastíssos i també menjar-los com a postres.
Que vagi de gust Teresa¡¡.

Fem un mos ha dit...

Ara que es el temps dels préssecs el provaré de fer
Petons

Seguidors