29 de setembre de 2010

PASTÍS DE MATÓ (sense farina)

 Aquest pastís els vaig veure al bloc de la Dolça, aquí i només veure'l em va entrar pels ulls! També em va cridar l'atenció el fet que la Dolça ens comenta que a casa seva sempre s’ha fet i que ja el feia la seva àvia... Aquestes receptes de les àvies, mares, tietes... no s’han de perdre, han de donar-se a conèixer! perquè acostumen a ser les millors! I així és, perquè ja l'hem fet uns quant blocaires!
Aprofitant que tenia bons ous, dels quins em regala l’amiga Leo d’Isona, que té un bé de deu de gallines tant ponedores que quan hi anem ens en proveeix per dies, però s’han d’anar gastant... i aquest pastís ha estat una bona raó, i un bon mató que vaig comprar, en un moment vaig tenir aquest deliciós pastís de mató, que ara que l’hem tastat, certifiquem que és un dels més bons que hem menjat!. És un pastís molt suau, tendre, gustós i gens pesat, per tant, te’n pots menjar un bon tall... (és una bona excusa...) El vaig fer ahir per la tarda, a la nit el vam provar, i tots el vam trobar boníssim... . I aquest matí, pensant que quan arribi avui al vespre segurament que ja no en quedaria..., una que és previsora, se n’ha portat un trosset per a berenar... hora que estic esperant amb candeletes!
És un pastós força recomanable!

PASTÍS DE MATÓ (sense farina)
Ingredients
- ½ kg de mató
- 150 g de sucre
- 6 ous
- Pell de llimona ratllada (opcional)(n’hi vaig posar una mica)
Preparació
Primer que res, encenem el forn a 200º (si teniu l’opció, dalt i baix)
En un bol gran posem el mató i l’aixafem amb una forquilla.
Separem els rovells de les clares.
Afegim els rovells al mató, a continuació el sucre i la pell de llimona. Amb la batedora elèctrica batem bé fins que tinguem una massa homogènia.
Muntem les clares amb un pessic de sal, han de quedar ben fortes, que facin pics.
Anem afegint les clares muntades a la barreja de mató, ous i sucre, amb l’ajuda d’una espàtula, amb moviments suaus i de dalt a baix, perquè no ens perdi volum.
Aboquem la barreja en un motlle que haurem engreixat i enfarinat (traiem l’excés de farina).
Enfornem durant 45-50 minuts, primer a 200º, passats uns 30’ abaixem a 180º. Podem comprovar si ja està cuit, o bé pressionant suaument amb els dits , hem de notar que està consistent però alhora flonjo, o bé punxant-lo, traient l’agulla neta.

27 de setembre de 2010

MUSAKA

L’altre dia ens proposaven des de diferents blocs aquest plat, la Musaka! Què bona! I com feia temps que no n’havia fet me’n van fer venir ganes!... i el dia de la Mercè vam dinar la mar de bé amb el caneló de l’entrada anterior i aquesta la Musaka.

De receptes en trobem de ben diferents, es ben bé com diu el refranyer... cada maestrillo con su librillo. Jo les vegades que n’he fet la faig com us poso, i queda molt bona.
Encara que la musaka autèntica es fa amb carn de be, jo li poso una barreja de tres carns, de be, de vedella i de porc. La salsa de tomàquet la vaig fer amb la que aquest estiu he fet amb conserva, i quina diferència!, queda molt bé i bo, per això us torno a animar per què compreu tomàquets, que encara en podeu trobar del cultivat al sol, no en hivernacle, i proveu de fer-ne uns pots!
MUSAKA
1 kg de carn (1/2 kg de vedella, ¼ de be, ¼ de porc)
1 kg d’albergínies
2 patates
½ kg de salsa de tomàquet
Una ceba mitjana
Dos grans d’all
Sal / sucre
Pebre
Un pessic de canyella en pols, comí, cúrcuma... (jo faig un poti-poti d’espècies...)
Formatge ratllat
Beixamel
50 g de farina
50 g de mantega (jo sempre hi afegeixo un rajolí d’oli d’oliva)
½ l de llet ( més o menys)
Nou moscada (millor ratllada al moment)
Sal
Preparació
Rentem les patates, les punxem amb un pal de pinxo, les coem al microones durant uns 5-8 minuts. Deixem refredar una mica, les pelem i tallem a rodanxes d’uns 3-5 mm aprox.. Les reservem. (sempre les feia bullides amb pell, però l’altre dia a la classe de Caprabo ho va fer així i queden molt bé)
Rentem les albergínies, traiem els dos extrems i tallem tires a lo llarg, també d’uns 3-5 mm aproximadament (...perquè tingueu una guia). Les salem una mica i deixem que es vagin escorren una estoneta, d’aquesta manera evitarem que siguin amargants. Les podem fregir o bé, com vaig fer jo, a la planxa, amb aquesta ben calenta! Només perquè s’estovin una mica, les anem fen totes i reservem.
En una paella sofregim la ceba tallada petita i l’all, deixem que quedi ben rosseta, a continuació afegim les carns remenem bé i deixem que cogui, remenant de tant en tant, seguidament afegim el tomàquet (jo com el vaig fer en conserva sencer, el vaig triturar), Salem i posem la mitja culleradeta de sucre i les espècies que vulguem, remenem bé ui deixem que faci xup-xup fins que estigui tot cuit.
Muntatge
Cobrim la base de la safata amb rodanxes de patata, seguim amb una capa d’albergínies, a continuació una capa del preparat de carn, tornem a repetir una capa de cada, la última ens queda d’albergínia. Cobrim amb la beixamel, repartim el formatge ratllat i enfornem.
Jo primer poso uns 10 minuts el forn de baix, perquè tot i que ho tenim tot cuit, s’acaba de coure una mica tot junt, i després ho gratino.
PAS A PAS

26 de setembre de 2010

CANALÓ DE PERNIL DOLÇ AMB PHILADELPHIA

Després de la classe tant profitosa d'aquesta setmana, no podia estar-me de provar les excel·lències que podíem fer amb el formatge Philadelphia, segons les explicacions que molt atentes vam rebre de la mà del cuiner Lucio Villar. Així que ahir l'entrant del dinar va ser aquest canaló que ara us ensenyo.
Ens va agradar molt! És un entrat suau però alhora gustós. El contrast dolç de la mel amb l'avinagrat de la mostassa, el punt picant de la rúcula i el dolcet de la pera fan un conjunt de sabors molt agradable al paladar!
La quantitat dels ingredients és per a 6 canalons, dependrà també de la mida del talls del pernil, fa una mica de mal dir la quantitat exacta
Us animo a que proveu aquests rotlles , i si no us agrada algun dels ingredients, canvieu pel quin us agradi, podem deixar anar la nostra imaginació!

CANALÓ DE PERNIL DOLÇ AMB PHILADELPHIA
Ingredients
6 talls de pernil dolç (que no es trenqui i que sigui bo!)
150 g de formatge Philadelphia
Rúcula
Pera en almívar
Mostassa (de loa que té granet, La Antigua)
Mel
Oli
Preparació
Piquem un grapat de rúcula i una o dos peres en almívar (dependrà de la mida, jo vaig comprar-ne un potets al Mercadona, n'hi vag podar 6 meitats, són petites), ben picat tot junt. En un bol posem el formatge i els ingredienys que hem picat, barregem bé. Posem aquest preparat en una mànega.
Estenem els talls de pernil i en un extrem posem una tira del farcit amb l'ajuda de la mànega, enrotllem com un canaló, anem fent el mateix amb tots els talls. Reservem a la nevera fins l'hora de muntar el plat.
Per amanir farem una vinagreta amb una cullerada de postre de mostassa, una cullerada de mel i un rag d'oli d'oliva. Si ens agrada que es noti més el gust de mostassa, n'hi afegim  més
L'amanida la podem presentar com ens agradi. Jo vaig posar enciams variats i tomàquet,  i per sobre una mica de la vinigreta.

23 de setembre de 2010

CLASSE AL CLUB SOCIAL CAPRABO

Ahir al vespre vam assistir tota una colla de blocaires, a les classes que ofereix Caprabo. Aquesta vegada, però, no ens la va donar la Mireia, que fa un parèntesi en aquesta activitat, tot i que ahir ens va venir a veure i vam poder comprovar que l’estat en què es troba li prova molt i que està molt guapa. La classe ens la va donar el cuiner Luciano Villar, que ens va fer passar una bona estona, i ens va donar molts trucs, idees i suggeriments mentre anava fent!
Va ser una classe dedicada al formatge Philadelphia, que amb tota la raó el Luciano en va dir que sempre l’utilitzem pel típic pastís de formatge i poc més. Doncs amb aquesta classe hem pogut comprovar que és un tipus de formatge que dona molt de joc i que podem fer am ell mil i una preparacions.
Havies d’estar atent perquè mentre anava fent no parava de donar-te alternatives o variacions possibles a aplicar, no es allò de dir faig això amb aquests ingredients i punt, sinó que ho faig amb això però podeu fer-ho amb el que tingueu... , En acabar les receptes dels plats preparats per la classe, uns espaguetis a la carbonara amb Philadelphia, unes patates farcides, una pizza amb carbassó i una coca de verdures de regal, ens va fer unes preparacions ràpides que no per això deixen de ser interessants i segur que boníssimes! Tot tenia una molt bona pinta!!! Llàstima que no podem provar-ho! Ara ens toca posar-ho a la pràctica!!
Quan hauré fet algun d'aquests plats us poso les receptes, mentre tant us deixo l’adreça del formatge Philadelphia, on podreu trobar moltes receptes !
http://www.philadelphia.es/
Aprofitem per a desitjar-vos BONA MERCÈ '10


22 de setembre de 2010

TOMÀQUETS EN CONSERVA

Aquesta, diuen, ha estat una bona temporada pels tomàquets. La veritat és que estan molt bons. Aprofitant que vaig trobar-ne de pera i de pagès, en vaig fer uns quants pots en conserva, però aquesta vegada sencers. Fan molt de goig i espero que surtin molt bons! A l’ hivern una bona salsa casolana l'agrairem.
Algun dia us ensenyaré el rebost d'Isona, que fa goig de veure el prestatge de conserves i melmelades!i no és res comparat amb el que tenia la meva mare, allò sí que feia goig!
TOMÀQUET  EN  CONSERVA
Ingredients
- Tomàquets madurs
- Pots de vidre
Preparació
Rentarem els tomàquets, els farem una petita creu al cul i els escaldarem un minuts per a poder pelar-los bé, no els coem!. Els retirem i reservem en un escorredora. Com que de seguida els empotarem, no cal que els passeu per aigua freda i gel.
Els pelem, si volem traure les llavors, els partim per la meitat i les traiem, sinó, els anem posant al pot, prement una mica perquè quedi ben ple, però que no s’aixafin molt. Veureu que deixen anar bastant aigua, per tant no cal que n’hi afegiu. Quan tenim els pots plens, els tapem bé. En una olla tindrem aigua bullint, amb compte i vigilant que no es toquin entre ells, anem col•locant-los a l’olla, l’aigua els ha de cobrir. Deixem coure durant uns 15 minuts. Passat el temps, els traiem, els deixem refredar i guardem en un lloc sec i fresc.


21 de setembre de 2010

PA DE PESSIC DE SCHWEPPES DE LLIMONA

Aquesta proposta ens la fan des del bloc webosfritos.es (bizcocho Su...epps). Em va cridar l’atenció que un dels ingredients fos el refresc de llimona schweppes, així que el vaig fer divendres per tenir l’esmorzar del cap de setmana. Queda un pa de pessic molt bo, esponjós però alhora trencadís, i amb gustet de llimona. Amb un trosset de xocolata i un bon cafè tenim un esmorzar deliciós!

PA DE PESSIC DE SCHWEPPES DE LLIMONA
Ingredients
3 ous
200 g de sucre
100 g de mantega (pomada)
125 ml de Schweppes de llimona
250 g de farina (millor especial per a rebosteria)
140 g de Maizena
1 sobre de llevat (Royal)
Pell de llimona ratllada
Polsim de sal
Preparació
En un bol posem els ous i el sucre i amb la batedora elèctrica batem durant uns 3 minuts, fins que dobli el volum i agafi un color blanquinós.
Hi afegim la mantega pomada i batem suaument perquè es vagi integrant.
Incorporem la Schweppes de llimona, la pell de llimona ratllada i la mica de sal, batem uns segons perquè s’incorporin bé.
Tamisem la farina, la maizena i el llevat i ho afegim a la barreja anterior, amb una espàtula remenem perquè s’incorporin aquests ingredients secs.
Aboquem aquesta barreja en un motlle de cake, que prèviament haurem engreixat i enfarinat. Si voleu tirem una mica de sucre pel damunt.
Coem a 180º, amb el forn preescalfat, durant uns 35 minuts. Passat aquests temps, podem obrir el forn i comprovar si ja està cuit.
Jo els primers 15 minuts vaig posar el forn a 200º i la resta del temps a 170-180, perquè com queda molt alt, si el coem a molta potència ens pot quedar cru per dins.
Deixem refredar i desemmotllem





20 de setembre de 2010

MELMELADA DE FIGA


Si us agraden les figues, us recomano que en feu melmelada! Així podreu menjar-ne tot l’any, ja sigui acompanyant una torrada, un pastís, un gelat....

Aquesta està feta amb figues “Coll de Dama”, el nom li ve donat per la seva forma allargada que fa que sigui alhora elegant, de coll curt, de pell fina i color morat fosc, per dins vermella i carnosa i, dolça i fina de menjar!
A falta de tenir o trobar una figuera a mà, aquestes les vaig comprar a la Juanita, pagesa de Sant Climent de Llobregat, acabades de collir i de tota confiança!
Com que sempre en queda una mica que no cap a cap pot i no n’hi ha per a un altre, i sinó t’ho fas venir perquè així sigui..., el diumenge en vam afegir una mica al mató amb mel que teníem de postres, va quedar boníssim! i la melmelada super!

MELMELADA DE FIGA (Coll de Dama)

1 kg de figues
400 g de sucre
Suc d’una llimona
Un trosset de branca de canyella

Les rentem molt bé amb aigua abundant, els tallem el coll i les partim en quatre trossos.
Les posem en una olla i hi afegim el sucre (proporcional al pes de figa), el suc de llimona i la branca de canyella (un trosset). Deixem macerar una estona, unes dues hores si pot ser, i coem a foc baix, remenem de tant en tant. Al cap de mitja hora, traiem la branca de canyella i triturem, més o menys segons ens agradi de textura. Deixarem coure uns 30-40 minuts més, remenant constantment perquè ara si que se’ns pot enganxar i agafar mal gust. Fem la prova de deixar-ne refredar una mica en un plat i mirar si ja la tenim al punt.
Prèviament haurem fet bullir els pots i els tindrem nets i escorreguts.
Els omplim amb la melmelada en calent, tapem bé i els posem, drets, en una olla amb aigua bullint, que l’aigua els cobreixi, durant uns 10 minuts.
Deixem refredar i guardem en lloc sec i fresc.






17 de setembre de 2010

PRÉSSEC EN ALMÍVAR

En aquest bloc no teníem publicada la recepta del préssec en almívar i com que cada estiu hi ha una o dues tardes dedicades a fer-ne, us poso la recepta i us ensenyo el resultat. És molt fàcil de fer, proveu-ho!!! La meva mare sempre feia primer l’almívar i l’anava afegint als pots a capes amb el préssec, i després a bullir. Aquesta manera de fer-lo, me la va ensenyar, ja fa uns quants anys, la noia a qui compro els préssecs, que són collits del matí i conservats a la tarda... això no té preu!!!. De moment mai m’ha fallat, us recomano que ho proveu!

Aquest any, per la Festa Major d’Isona, ens vam menjar l’últim pot dels fets l’estiu passat. Estava molt bo!, fort, gustosíssim, dolcet (però lo just), així que ara haurem d’esperar a que els d’aquest any estiguin al punt!

PRÉSSEC EN ALMÍVAR

- 1 kg de préssecs, dels grocs, que tinguin la carn forta
- sucre
- aigua (mineral)

Esterilitzem els pots (han de ser una mica grans), fent-los bullir en una olla, les tapes també, durant uns 10 minuts. Els traiem i reservem.
Pelem els préssecs, els senyalem amb el ganivet pel mig, a tot el voltant, (normalment tenen una marca, com un tall, que ja ens indicarà per on fer-ho) i amb les dues mans fem girar -en sentit contrari-, se'ns partirà fàcilment. Amb la punta del ganivet traiem el pinyol, polim una mica i reservem en un bol, fins a tenir tots els préssecs preparats.
Posem una o dos meitats de préssec al pot, que quedi ben col•locat, afegim dues cullerades soperes de sucre, i cobrim amb aigua, tornem a posar dos o tres meitats, segons l'amplada del pot, de préssec, dues cullerades de sucre i cobrim amb aigua, així fins a omplir el pot. Ha de quedar ben ple. El tapem molt bé i ja els tenim preparats,per a fer-los bullir coberts d'aigua durant uns 15 minuts, passat a quest temps els traiem i deixem refredar.
Els guardem en un lloc fosc i sec.
Aquest sucre i aigua que veieu al cul del pot, a mesura que passen els dies es desfà i es va formant l'almívar.
Els hem de deixar reposar al menys tres mesos, perquè el sucre es fongui i l’almívar es vagi fent.
Proveu de fer-los, és molt fàcil i a l' hivern, fora de temporada, sorprendreu a tothom amb aquest préssec en almívar, fort, gustós, dolcet...

16 de setembre de 2010

PASTÍS DE XOCOLATA AMB FRUITS SECS (de nevera)

Quan vaig veure aquesta recepta hem va agradar molt, és del Jamie Oliver, i com ell diu, és un pastís pervers!!! Nosaltres diríem que és de vici! Una altra cosa que té a favor es que no necessita cocció!, és de nevera i això em va animar a fer-lo un dia calorós d’aquestes vacances. Com que és força potent, ens aporta unes quantes calories..., un trosset per acompanyar el cafè serà suficient!

També podem fer-lo amb d’altres ingredients, jo de fet vaig afegir-hi el gingebre i en lloc de cireres vaig posar-hi groselles deshidratades. A la recepta original hi posava també, dos nius de merengue, que jo no hi vaig posar. Es a dir, respectant les mesures podem jugar amb els ingredients que més ens agradin o els que tenim en un moment donat.
Ens va agradar molt i va alegrar el nostre paladar uns quants dies!!!

PASTÍS DE XOCOLATA AMB FRUITS SECS (de nevera)
Ingredients
200 g de galetes (tipus Digestive)
110 g de nous (Pecanas a la recepta original, jo vaig posar-les del país)
110 g de festucs
100 g de groselles deshidratades (a la recepta original 10 cireres confitades)
2 nius de merengue (si en teniu, jo no n’hi vaig posar, s’hi posen esmicolats)
150 g de mantega
200 g de xocolata negra
Preparació
En un bol gran trenquem les galetes, no cal que quedin triturades, però si ben esmicolades. Afegim les nous, festucs, gingebre i groselles, prèviament les haurem tallat a trossets (no picat), i barregem bé.
Fonen la xocolata trossejada junt amb la mantega, al bany maria, l’aboquem a la barreja de galetes i remenem bé fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
Aboquem la barreja en un motlle d’uns 30cm x 20, que haurem folrat amb paper film, deixant que aquest sobresurti bastant del motlle, donem uns copets al motlle perquè la barreja quedi uniforme i tapem bé amb el film que sobresurt.
Reservem a la nevera durant al menys unes quatre hores.
Aquest pastís es pot guardar filmat o en un taper a la nevera durant bastant temps, de fet després d’uns dies encara està més bo! I quan gairebé no en queda encara li’n trobes més!

11 de setembre de 2010

11 DE SETEMBRE 2010, DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

                                      
                                         
                                     Bona Diada a tothom! 

                           

La base és un pastís de formatge, una recepta fàcil i ràpida i d'un resultat excel·lent !!

PASTÍS RÀPID DE FORMATGE

Ingredients
- 300 g de formatge cremós  (tipus Philadelphia)
- 2 iogurts
- 2 ous
- 4 cullerades de sucre
- 2 i 1/2 cullerades de maizena
- Pell de llimona rallada (si us hi agrada)

En un bol posem tots els ingredients i amb el pimer triturem bé. Engreixem i enfarinem un motlle, hi aboquem la barreja i coem a 180º durant 45 minuts.
Deixem refredar i desemmotllem.

7 de setembre de 2010

COCA DE CARBASSÓ

                          
Aquesta coca està feta amb els ingredients de l'hort dels bons amics de Siall, dels que ja n'he parlat en d'altres ocasions. Siall és el poble que, si alguna vegada no em trobeu, busqueu-m'hi!!! anar a Isona i no arribar-me a Siall... gairebé mai!Està en mig del bosc d'Isona, a l'estiu no hi fa ni fred ni calor, a l'hivern ...fred!, país de bolets ! Gent amiga i generosa com ningú!Nomès hi viuen dues famílies, en una un solter i a l'altra la Trini, el Ramon, la Míriam i els dos padrins! Sempre que hi anem en sortim amb un bon cistell ple de bona teca de l'hort, i quan és temps bolets fem la sortida al bosc amb la seva companyia, guia i assessorament!! (si no... no hi anem perquè no hi entenem gairebé gens)
Doncs bé, aquesta coca està feta amb els seus carbassons i les seves cebes!
Aquesta vegada, la massa de la coca no la vaig fer jo, la vam anar a buscar al forn de Vilamitjana, que és un poble a uns 15 km d'Isona. Fan un pa exquisit, cuit en forn de llenya, que ja en queden pocs, i això es nota! no ens importa gens anar a comrar-hi el pa tot i la distància!!


COCA DE CARBASSÓ
Ingredients:
- dos carbassons
- dos cebes
- massa de pa
- oli, sal i pebre
-- 400 g de massa de pa
Rentem els carbasson i els tallem per la meitat, cada meitat la tallem en tres i els tallem en làmines més aviat fines, com per a fer truita. Reservem en un bol gran
Pelem les cebes i també les tallem com els carbassons, i afegim als carbassons. Ho amanim amb la sal, el pebre i l'oli, barregem bé.
Amb aquesta quantitat de massa surten dos coques, de la mida de la llauna del forn de casa.
Dividim doncs, la massa en dos. Amb l'ajuda del corró l'estirem ben fina, suquem la llauna amb una  mica d'oli i hi col·loquem la massa, amb l'ajuda dels dits l'estirem bé (té tendència a encongir-se, però arriba un  moment que queda ben estirada).
Repartim la barreja de carbassó i ceba per sobre la massa, que quedi ben coberta, amb les mans l'anem col·locant uniformement.
Coem a 200º, forn preescalfat. al final podeu gratinar una mica si us agrada més torradet, però vigileu perquè es crema molt fàcilment!.
Traiem del forn i reguem amb una  mica d'oli.
Servim tèbia o freda

                           










5 de setembre de 2010

MELMELADA DE PRUNA

                           

Abans de vacances vaig veure aquesta recepta al bloc "cocinando con mamá", i com m'agrada molt fer melmedades, i menjar-ne, eh!, vaig pensar que provaria de fer-la tal com diu la recepta, que és diferent a com les faig nornalment. Així que vaig passar una bona estoneta, d'una tarda calorosa d'agost (encara que no massa) a la cuina d'Isona! 
La melmelada de pruna no es que agradi massa, però m'agrada tenir-ne de fruites variades i sobretot de les de temporada, de les que no trobem a l'hivern.  
Com que la pruna té aquest punt d'acidesa, que segons com no agrada massa, hi vaig afegir una branqueta de canyella mentre s'anava coent.

MELMELADA DE PRUNA

Ingredients
- 2 kg de prunes
- 1/2 kg de sucre
- branqueta de canyella
Preparació
Rentem les prunes i els traiem el punyol. Les posem en una olla i les coem a foc baix uns 15 minuts.
Les retirem del foc i les passem pel colador xinès. Si voleu aquest pas no el cal fer, podem triturar-les, però ho vaig fer perquè en el cas de les prunes, no m'agrada trobar-hi la pell. ( em va quedar un pes de 1400 g).
Un cop tenim les prunes colades o triturades, posem el puré resultant en una cassola, hi afegim el sucre, en el meu cas també la branca de canyella, i deixem coure fins que tinguem la textura més o menys espesa, al nostre gust.
Jo li vag tenir ven bé 3/4 d'hora, penseu que aquesta melmelada queda molt fina i és més líquida, no espesseig tant.
Tindrem els pots preparats, (escaldats), els omplim en calent, tapem i fem bullir coberts d'aigua uns 10 minuts, per tal de fer el buit. Els retirem de l'aigua, deixem refrefar i guardem en un lloc fosc i sec.

                   















2 de setembre de 2010

COCA RÀPIDA DE POMA

Després d'uns dies de descans, tornem amb les piles ben carregades i amb moltes ganes de posar-nos al dia amb tots vosaltres! i de veure tot alló que s'ha anat publicant.
Aquests dies, a la nostra cuina, alguna coseta s'ha fet, melmelades conseva de tomata, alguna coca, la xocolata no ha faltat... ja us les anirem ensenyant.
Esperem que hagueu tingut un bon estiu, que passa volant!! però ara ens queda esperar el proper... que no queda tant!
Aquesra coca que us ensenyo es fa èn un tancar i obrir d'ulls! i si teniu gent menyda a casa, segur que us podran donar un cop de mà i passaran una bona estona! Queda molt bona !
COCA RÀPIDA DE POMA

Ingredients

- 5 panets de llet (jo els vaig posar dels de Mercadona)
- 1/2 l de llet
- 5 cullerades soperes de sucre
- 4 ous
- tres pomes golden
- sucre
- canyella en pols
- melmelada de préssec (o d'albercoc)

Preparació

En un bol posem els ous i els batem com per atruita, afegim el sucre i batem per a integrar-lo bé, (tot amb batedora manual, els ous no s'han de muntar), a continuació afegim la llet, remenem bé i reservem.
Engreixem amb mantega el motlle, l'enfarinem i traiem la farina sobrant, tallem els panets de llet per la meitat i cobrim la base del motlle ( en aquest cas era quadrat 22 x 22), que ens quedi ben coberta, si cal fem retalls per cobrir-ho bé, hi aboquem la barreja anterior, amb compte.
Tallem les pomes per la meitat, traiem les llavors i pelem. Les tallem fent mitges circumferència, no a galls com fem normalment, i no massa gruixudes. Les anem col·locant de manera que cavalquin una sobre l'altra, d'aquesta forma, com en coure sempre s'encongeixen una  mica, ens quedarà la superfície ben coberta. Empolsinem amb sucre i una mica de canella en pols.
Coem a 180º, amb el forn preescalfat, durant uns 45 minuts (l'heu de veure que estigui ben quallada)
Un cop freda la traiem del motlle i la pintem amb la melmelada de préssec-
I ja la tenim llesta per a un bon berenar, esmorzar...

Seguidors