30 de juliol de 2010

COCA FINA DE PRÉSSECS

Avui és tanda de començament de vacances per a molts companys!!! Els que ja les hem tastat una mica, hem d’esperar-nos a que tornin a arribar...

Avui doncs, em fet una mica de pica-pica per desitjar-los que els vagi molt bé, i que tornin amb les piles ben recarregades!
La part dolça ha estat aquesta coca fina de préssec. La primera intenció era fer un fons amb crema pastissera, però per por que no es fes malbé, vaig optar per fer-lo de melmelada de préssec, l’últim pot que em quedava de la que vaig fer l’estiu passat!! Així que, ara toca fer la d’aquest any!
Estem acostumats a fer-lo gairebé sempre amb poma, però amb el préssec queda molt bo! Així també aprofitem les fruites de temporada!
Tots han dit que estava molt bo!! (què han de dir...)
A totses/tots els que comenceu vacances DESITGEM QUE US HO PASSEU MOLT BÉ!!! i que se us facin llargues...
COCA FINA DE PRÉSSEC

Ingredients

- una làmina de pasta de full
- melmelada de préssec
- 3 préssecs de vinya
- Sucre llustre

Preparació

Preescalfem el forn a 180º

Folrem un motlle (25x2 aprox.) amb la pasta de full, punxem la base i una mica els lateral perquè no pugi tant la massa. Repartim una bona capa de melmelada de préssec per tota la base.
Pelem els préssecs i els tallem a galls, els anem col•locant, ben posats i que cavalquin entre ells, damunt la melmelada.
Coem durant uns 30 minuts, fins que la pasta de full estigui daurada.

Recomanació: quan tenim el motlle amb la pasta de full, el punxem i el posem al congelador mentre preparem el préssec. Això farà que la pasta de full no s’encongeixi del lateral.
Jo com el motlle era una mica massa alt per la coca que havia de fer, si us fixeu en la foto, la pasta de full no la vaig fer arribar fins d’alt de tot i ja veieu que un cop cuita, va quedar tota la vora ben acabada.

27 de juliol de 2010

PASTÍS DE XOCOLATA FRANCÈS

Les postres d’aquest diumenge van ser aquest pastís de xocolata! Tenia aquest llibret “Cielo de xocolata” (Edimat libros), els típics que compres perquè et criden l’atenció i no te’ls mires més... doncs dissabte li va tocar el torn! i aquest pastís em va agradar, a més, fàcil i ràpid de fer. No va fallar! Molt bo!!!

PASTÍS DE XOCOLATA FRANCÈS

Ingredients

250 g xocolata negra
1 tassa de mantega
½ tassa de sucre
2 cullerades de conyac o licor de taronja
5 ous
1 cullerada de farina

Sucre llustre per a decorar
Gelat de vainilla o nata muntada per acompanyar

Equivalències:
1 tassa= 250 g/ml
1 cullerada= 15 g/ml

Preparació

1. Preescalfar el forn a 180º
2. Untem el motlle amb mantega, cobrim la base amb paper vegetal especial per a forn i tornem a untar amb mantega
3. Trossegem la xocolata i la mantega, ho posem en un cassó junt amb el sucre, a foc baix anem remenant fins que s’hagi desfet. Apaguem el foc i deixem refredar, afegim el conyac o licor i remenem
4. En un bol posem els ous, clara i rovell, batem 1 minut amb la batedora elèctrica, si no en tenim a mà , ben batut., hi afegim la farina i barregem, seguidament hi aboquem la barreja de la xocolata i batem lentament fins que la barreja sigui homogènia.
5. Afegim la barreja en el motlle que tenim preparat.
6. En una plata fonda hi posem uns dos cm d’aigua bullint, hi posem el motlle que hem omplert amb la barreja i enfornem durant uns 30 minuts, a 180º. El voltant del pastís ha d’estar fet, però del centre ha de quedar suau en tocar-lo. Traiem el motlle del pastís i deixem refredar damunt d’una reixeta.
7. Amb compte, passem un ganivet fi per tot el voltant del pastís i desemmotllem, traiem el paper vegetal i el posem a la safata de presentació
8. Reservem a la nevera tapat amb paper film, fins a l’hora de servir
9. Per a decorar-lo, retallem tires de paper i les col•loquem damunt del pastís. Amb l’ajuda d’un colador, tirem el sucre llustre, retirem les tires de paper i ja el tenim preparat per servir
10. A menjar s’ha dit!

Bon profit !





 




Els que sou xocoadictes, l’heu de provar!!!

23 de juliol de 2010

MELMELADA D'ALBERCOC

Ja veieu, m’enyorava... ara que tinc una estoneta, us poso la melmelada d’albercocs que vaig fer l’altre dia!, la cuina de comacasa-res, continua oberta! És una melmelada que no pot faltar a casa!, m’agrada molt.

Tot i la calor i la mandra de posar-se a la cuina amb l’escalfor, la calor i remena que remenaràs, a l’ hivern s’agraeix haver fet aquest esforç quan obres el rebost i et trobes el resultat!.

MELMELADA D’ALBERCOC

Ingredients:

- 2 kg d’albercocs ( dels bons! No cal que siguin passats de madurs...)
- 800 g de sucre
- Suc d’una llimona i mitja ( si és gran, amb una n’hi haurà prou)
- Mitja branca de canyella
- Pots de vidre, amb tapa de rosca

Preparació:

Rentem bé els albercocs, els hi traiem el pinyol, els pesem i aboquem en una cassola.

Afegim el sucre (jo, de sucre hi poso la meitat del pes d’albercocs, menys una mica menys) La proporció és la que us poso en els ingredients. Per damunt del sucre reguem amb el suc de llimona, i deixem reposar dues hores. La fruita anirà desprenent el seu suc, el sucre s’anirà desfent, i ens quedarà la fruita amb bastant suc. És l’hora d’encendre el foc, no massa fort, i anar coent, remenant de tant en tant. Quan veiem que la fruita ja està tova, passats uns 30 minuts aproximadament, podem triturar-la, més o menys ens agradi. En aquest punt abaixem el foc, afegim la branca de canyella, que ens perfumarà una mica la melmelada i en aquest cas traurà l’acidesa que acostuma a tenir l’albercoc, i deixarem coure uns 40 minuts més, això si, remenant contínuament si no volem que se’ns enganxi!. Quan tenim la melmelada al nostre gust (fem la prova deixant-ne refredar una mica per veure si ja és prou espessa), penseu que quan està freda s’espesseix.
Omplim els pots, que haurem bullit 10 minuts, els tapem bé i els fem bullir 10 minuts coberts d’aigua per fer el buit. Hi ha qui no els bull i els deixa refredar cap per a ball, també per fer el buit, per traure’n l’aire que pugui haver-hi dins. Això són costums! Com més us agradi!

9 de juliol de 2010

GELAT DE IOGURT GREC


Amb aquest deliciós gelat de iogurt grec us desitgem que passeu un molt bon estiu!!

La recepta està treta de la revista Descobrir Cuina, concretament el núm. 39.

GELAT DE IOGURT GREC

Ingredients

200 g de iogurt grec
200 g de nata muntada (sense sucre)
75 g de llet en pols
2 cullerades de mel

Barregem tots els ingredients menys la nata, fins a aconseguir una crema llisa i untuosa. Afegim la nata amb molta cura, amb moviments de baix a dalt, quan ja tenim la barreja homogènia, la fiquem al congelador durant 3 hores, la primera hora, l'anirem remenant perquè no cristalitzi.

Aprofitant la geladora que em vaig comprar, quan vaig tenir la barreja feta, la vaig posar a la màquina i amb 35-40 minuts, mentre vam anar sopant, es va fer un gelat cremós i no cal dir-vos que molt bo!!!

Bon profit i fins la tornada!!!

PASTÍS DE TONYINA



Després d'uns dies de desconnecció obligada, aquestes tecnologies quan s'espatllen, et fan anar de cap... us deixo les dos últimes receptes! comencem vacances!!! tot i que la cuina de comacasa-res no tanca!!!

Aquest pastís té molt d'èxit! sempre que el faig no en queda ni les engrunes!!
Tenir-lo preparat i acompanyat d'una amanida ens arregla el sopar d'una nit calorosa!

PASTÍS DE TONYINA

Ingredients

1 paquet de pa de motlle (millor sense crosta, si n té l'hem de traure)
2 llauns de tonyina (de 150 g)
1 pot de tomàquet triturat i fregit
Maionesa ( en aquest cas millor de pot, però bona)
Olives

Preparació

Folrem la base del motlle que haguem triat (millor desemmotllable) amb el pa de motlle, suquem amb el tomàquet, seguidament repartim una llauna de tonyina, cobrim amb maionesa, reparti, olives farcides talladetes i tornem a cobrir amb pa, tornem a repetir de repetir com abans, tomàquet, tonyina, maionesa, olives i pa, fem una  mica de pressió i reservem a la nevera (si tenim un pes, o un plat a la mida li posem a sobre perquè quedi més compactat.
A l'hora de servir posem una capa per damunt de salsa rosa, que farem amb maionesa i tomàquet, i el guarnim al nostre gust amb els ingrredient que ens agradin.



1 de juliol de 2010

OUS FARCITS


Aquest ous els acostumo a fer per l’aperitiu. A casa els agraden molt !
Aquesta serà, doncs, la meva aportació a l’ HEMC 46 d’aquest mes, dedicat a les delícies per a festes, proposta que ens ve del bloc “Tentaciones para todos”.
La quantitat d’ous i d’ingredients dependrà de quants serem o volem fer. Jo acostumo a fer un mig ou per persona, però se’n menjarien més...
hemc # 46 - delicias para fiestas


OUS FARCITS

3 ous durs
Una llauna de tonyina amb oli
Olives farcides
Maionesa


Primer que res posem els ous a bullir amb aigua i sal, des de que comença a bullir contem 10 minuts i ja els tenim al punt.
Els pelem i partim per la meitat. Reservem dos mitjos de rovell. La resta de rovells els barregem amb la tonyina i un cullerada de maionesa, anem omplint les meitats de les clares, que quedin ben plenetes.
Posem una culleradeta de maionesa per sobre, i hi ratllem els rovells que havíem reservat, que quedi ben repartit per sobre dels ous farcits.
Tallem les olives farcides per la meitat i en posem a sobre de cada ou.
Si us agrada el pebrot del piquillo també podeu posar-n’hi  una tira per sobre a cada ou.

Seguidors